GuidePedia

0



Εάν οι ΗΠΑ πραγματικά θέλουν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου στη Συρία τότε αναγκαστικά θα πρέπει να θέσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικου Foreign Policy αυτο δεν ειναι δύσκολο αφου η αεράμυνα του Άσαντ ειναι λίγο πριν το τέλος της, ωστόσο εαν οι ΗΠΑ πάρουν την απόφαση αυτο αμέσως θα σημαίνει οτι θα πρέπει να εμπλακούν σ' ενα γενικότερο πόλεμο.

Αν και τα μαχητικά που χρησιμοποιεί ο Άσαντ ειναι παλιάς τεχνολογίας - Τσεχοσλοβακικα L-39 Delfin και Σοβιετικά ελικόπτερα - πολλοι αναλυτές πιστεύουν οτι επαιξαν μεγάλο ρόλο στο πώς εχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής ο εμφύλιος στη Συρία για την κυβέρνηση 'Ασαντ.

Εαν αποφασίσουν οι ΗΠΑ να εφαρμόσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων αυτο θα σημαίνει επίθεση απο Β-2 βομβαρδιστικά στέλθ μέχρι και Τομαχοκ πύραυλους απο υποβρυχια  με στόχο βέβαια την πλήρη καταστροφή των ραντάρ του Ασαντ και των περιοχων απο όπου εκτοξεύει πυραυλους όπως και των κέντρων άμυνας του. Κάτι παρόμοιο ειχε γίνει βέβαια και στην Λιβύη στην επιχείρηση Odyssey Dawn, η μονη διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση ειναι οτι η Συρία εχει πολύ καλύτερη αεράμυνα απ'οτι ειχε η Λιβύη.
Αφου λοιπόν καταστραφή πλήρως η αεράμυνα της Συρίας θα ειναι πολύ πιο εύκολο για τα F15 Strike Eagles και τα F16 Vipers - αξίζει να πουμε οτι αυτα ήδη βρίσκονται στην γειτονική Ιορδανία - να καταστρέψουν ο,τι αεροσκάφη μπορέι να διαθέτει ο Ασαντ, είτε βρίσκονται στον αέρα είτε οχι.

(Ο παραπάνω χάρτης δείχνει που βρίσκονται οι κύριες αεροπορικές βάσεις του Άσαντ, συνεπώς και οι κύριοι στόχοι μιας Αμερικανικής επιχείρησης κατά της αεράμυνας του Συριακού καθεστώτος)

Γενικώς όπως αναφέρει το άρθρο λόγω του οτι τα αεροσκαφη του Άσαντ ειναι παλιάς τεχνολογίας και μάχονται εδω και αρκετους μήνες χωρίς συντήρηση και τις καταλλήλες γνώσεις για την συντήρηση τους ο Άσαντ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με ένα τεράστιο πρόβλημα που πολύ πιθανό όπως δείχνουν τα πράγματα να προκύψει πολύ σύντομα.

Όπως λέει όμως η γνωστή παροιμία, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταια και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια μόνο ελπίδα για τον Άσαντ, οι S 300. Οι Ρωσικοι S 300 όμως ακόμη δεν βρίσκονται στη Συρία.

Ξαφνικά με το άμεσο ενδιαφέρον που εχει δείξει η Αμερική για τον εμφύλιο στη Συρία η εγκατάσταση των S 300 επίγει περίσσοτερο απ' οτιδηποτε άλλο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top