GuidePedia

0
To all the Germans alive! / ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Αγαπητοί μου φίλοι συνάνθρωποι,

απευθύνομαι σε σας αυτή τη στιγμή αφού τα μονοπάτια μας συναντιούνται για μια ακόμα φορά στο σταυροδρόμι της κρίσης στην ήπειρο μας. Σε κάθε περίπτωση, μην συλλογιστείτε ότι συντάσσω αυτό το γράμμα με μίσος ή θυμό. Είναι μόνο μια πλειάδα γεγονότων, επιχειρημάτων και φιλικά ανθρωπίνων ερωτημάτων. Ειλικρινά, θέλω να λάβω τα σχόλια σας και τα αντεπιχειρήματα σας. Ο διάλογος είναι μείζονος σημασίας.

Είμαι Έλληνας, οπότε αναπόφευκτα θα ξεκινήσω με ένα κομμάτι ιστορίας.
Μερικές δεκαετίες πριν, ο παππούς μου είδε σιδερένια πουλιά στον ουρανό. Ήταν θορυβώδη και ξέρναγαν φωτιά. Κατά περίπτωση, στρατιώτες του τρίτου Ράιχ πέφτανε από αυτά με παράξενα μπαλόνια στους ώμους τους τα οποία τους δίνανε την δυνατότητα να προσγειωθούν ομαλά στο έδαφος και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα ήμι αυτόματα όπλα τους εναντίον των πολιτών. Όχι μόνο ο παππούς μου αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες είχαν φοβηθεί μέχρι θανάτου την προηγμένη τεχνολογία του εισβολέα εχθρού. Αναλογιστείτε ότι η πολεμική αεροπορία της Ελλάς ήταν σχεδόν πρωτόγονη.

Τώρα, εγώ ένας νέος άντρας πολύ μορφωμένος δρω για την επιβίωση μου ενάντια στον καινούριο τρόπο που έχετε για να καταστρέφεται τις ζωές των ανθρώπων. Ναι, η αλήθεια είναι ότι είμαι έκπληκτος από την γερμανική εφευρετικότητα. Διότι, ενώ δεν σας επετράπη να αναπτύξετε πολεμική μηχανή μετά από τις θηριωδίες που πράξατε, καταφέρατε να δημιουργήσετε νέους τρόπους για να εισβάλετε για ακόμα μια φορά σε άλλες χώρες και να κάνετε τους ανθρώπους να υποφέρουν.
Δεν είμαι αγρότης σαν τον παππού μου, είμαι επιστήμονας, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω. Είστε, πιθανώς, η πιο αναπτυγμένη χώρα στην Ε.Ε. και ανάμεσα στις πιο εξελιγμένες σε όλο τον πλανήτη. Κάποτε, σκοτώνατε ανθρώπους και κάνατε σαπούνια τα άψυχα κορμιά τους, τώρα καταστρέφεται κοινωνίες για το πλούτο και την εξουσία.

Η καγκελάριος σας λαμβάνει ευρεία αποδοχή από εσάς. Όμως, σκεφτείτε ότι παρόλο την εξέλιξη σας από παλιά ακόμα, ήσασταν εσείς οι οποίοι πειστήκατε να αφήσετε τα σπίτια σας και να πάτε σε άλλες χώρες να σκοτώσετε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζατε.
Πιστεύετε ότι η εξέλιξη της πλύσης εγκέφαλου δεν θα ήταν ικανή σήμερα να σας κάνει να νομίζετε ότι «σώζεται» τις άλλες χώρες με το να τις δανείζεται τα ευρώ της σκληρής δουλειάς σας; Ή μήπως ξεχνάτε ότι και ο Χίτλερ λάμβανε ευρεία αποδοχή ακόμα και όταν η Γερμανία έχανε τον πόλεμο επειδή το υπουργείο της προπαγάνδας έκανε καταπληκτική δουλειά δεκαετίες πριν.

Η ηγέτης σας είπε πολλές φορές ότι η Ευρώπη είναι το ευρώ. Αυτό είναι τελείως μπούρδα. Η Ευρώπη είναι οι άνθρωποι, όχι το χρήμα. Η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας είπε ότι η αλληλεγγύη έχει κόστος. Άλλη μια μεγάλη μπούρδα. Εάν είχε κόστος δεν θα ήταν αλληλεγγύη αλλά συναλλαγή. Καταλαβαίνω όμως την οπτική σας.
Είστε μια κοινωνία που εργάζεται σκληρά, κερδίζετε χρήματα και θέλετε να απολαύσετε τις ανέσεις. Αλλά ο ευρωπαϊκός νότος δεν είναι οκνηροί άνθρωποι που χρειάζονται πειθαρχία. Φυσικά και δεν είμαστε τόσο βιομηχανοποιημένη όσο εσείς και πιθανότατα ποτέ δεν θα γίνουμε. Όμως η Ευρώπη δεν είναι για να γίνουμε όλοι το ίδιο. Η Ευρώπη είναι για να ανεχθούμε ο ένας τον άλλον παρά τις διαφορές μας.

Εάν οι νότιο-Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν ότι εργάζονται σκληρά και εσείς επίσης πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ειρηνικοί και φιλικοί. Είναι κοινή λογική ότι οι κοινωνίες θα δεχτούν οκνηρούς αλλά φιλικούς ανθρώπους, θα δεχόντουσαν όμως εύκολα πρώην-δολοφόνους; Εάν αυτή είναι η ευκαιρία σας να απολυτρώσετε τους εαυτούς σας από όλα τα ειδεχθή πράγματα που κάνατε στο παρελθόν, μην την χάσετε. Γιατί εάν την χάσετε η ειρήνη και η ευημερία στην Ευρώπη θα χαθεί εντελώς.

Στην χώρα μου, η κυβέρνηση που προτείνατε αντιπροσωπεύει την μειοψηφία των ψήφων για τις μεταρρυθμίσεις της λιτότητας, όχι την πλειοψηφία. Οι πολιτικές σας στην ευρωζώνη έχουν καταρρακώσει την δημοκρατία. Τα περισσότερα από τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας είναι ενάντια στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. Είναι αντισυνταγματικά.

Κατανοώ ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες γιατί η διαφθορά κυριαρχούσε για χρόνια αλλά εγώ ως νέος άνθρωπος ποτέ δεν υποστήριξα αυτή την νοοτροπία.
Όμως αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι σωστό. Το επίπεδο ζωής μου υποβιβάζεται επειδή εσείς δεν πήρατε αύξηση στον μισθό σας όλα αυτά τα χρονιά γιατί δεν κατηγορείται τους εργοδότες σας γι΄αυτό; Γνωρίζω, πόσο γλυκά είναι τα χρήματα ειδικά τώρα που οι άνθρωποι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν τα έχουν, αλλά νομίζετε ότι αυτό θα κρατήσει το πνεύμα της Ευρώπης ακέραιο;
Δις έχετε καταστρέψει την Ευρώπη. Γιατί δεν την σώζεται στα αλήθεια για μια φορά δεν νομίζετε ότι το χρωστάτε στις παρούσες και μελλοντικές γενιές όλων των ευρωπαϊκών εθνών; Δεν προτιμάτε που η βοήθεια σας είναι τόσο εύκολη; Όμως αυτό που έκανε η κυβέρνηση σας στον κυπριακό λαό έκανε όλο τον κόσμο να δει για μια ακόμα φορά ένα άσχημο πρόσωπο της Γερμανίας.

Ως ένα ανθρώπινο ον και πολίτης της ευρωπαϊκής ένωσης σας ζητώ να σκεφτείτε. Καταστρέφεται τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρακαλώ σκεφτείτε πάνω από την πλύση εγκεφάλου. Σκεφτείτε πρώτα ως άνθρωποι και όχι ως Γερμανοί που δανείζουν ευρώ. Δώστε αυτό το παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Αλλάξτε την επιθετικότητα σε αγάπη και αποδοχή για τον έναν στον άλλον. Είναι μόνο μια επιλογή. Διαλέξτε την ανθρώπινη πλευρά της ζωής, όχι το κέρδος και την εκμετάλλευση. Και εάν δε μπορείτε να το κάνετε αυτό, καταλάβετε ότι θα αφήσετε το χρήμα να καταστρέψει τους δεσμούς των πολιτισμών και τότε η Ε.Ε. θα διαλυθεί. Έχουμε πολλές αρετές κοινές, κοινές απόψεις για την ζωή, ίδια ιδεώδη. Όλα αυτά είναι ένα μηδενικό όταν πρόκειται για ευρώ είμαστε ως Ευρωπαίοι τόσο χαμηλά όσο είναι τα φιλοχρήματα τέρατα; Όχι, δεν είμαστε.
Είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ όλα. Είμαστε ενωμένοι άνθρωποι στην ήπειρο της Ευρώπης.

Ειρήνη και αγάπη,


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top