GuidePedia

0


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μέτρα που θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα έλαβε η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης για να μην επιτρέψει τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ.

Αν κάποιος τουρίστας δει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Πόλη θα νομίζει πως έγινε πραξικόπημα!

Με εντολή της νομαρχίας στην Πόλη σήμερα δεν λειτουργεί κανένα μέσο μεταφοράς τα καράβια, το μετρό, τα λεωφορεία, το τραμ! Παράλληλα έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος την ευρωπαϊκής όχθη της πόλης. Επίσης δεν επιτρέπεται η διέλευση πεζών στην περιοχή του Πέρα στην πιο τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης και όλα αυτά για να μην φτάσουν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ.

Ηδη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης γίνονται σφοδρές οδομαχίες ανάμεσα στα μέλη των συνδικάτων που προσπαθούν να προσεγγίσουν την περιοχή και τους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να τους απομακρύνουν. Δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας είναι παρατεταμένα στους δρόμους.

Η πλατεία Ταξίμ είναι σύμβολο για τα συνδικάτα καθώς σε διαδήλωση της Πρωτομαγιάς το 1977 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει στο πλήθος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες διαδηλωτές. Από τότε μέχρι και πέρυσι απαγορεύονταν οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ. Το 2012 πραγματοποιήθηκε η πρωτη διαδήλωση. Όμως φέτος η νομαρχία με πρόσχημα την κατασκευή έργων επι της πλατείας και πάλι απαγόρευσε τη διαδήλωση στη συγκεκριμένη πλατεία. Τα συνδικάτα όμως επιμένουν και δηλώνουν πως θα φτάσουν στο στόχο τους.

Τα μέτρα που ελήφθησαν σε όλη την Πόλη θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές της Τουρκίας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top