GuidePedia

0

H Toυρκία κατονομάζει την Συρία ως υπεύθυνη για τις εκρήξεις σήμερα στα τουρκοσυριακά σύνορα που προκάλεαν χάος και τον θάνατο 47 Τούρκων πολιτών. Η κίνηση αυτή μπορεί να σημαίνει ότι η Τουρκία βρήκε το casus belli  που αναζητούσε για να εισβάλλει από το βορρά και "να ανοίξει την πόρτα στο τρελοκομείο".
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, δήλωσε ότι «Τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των αρχών για τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί δείχνουν ότι οι δράστες έχουν συνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας» και είναι βέβαια απορίας άξιο τι είδος ευρήματα μπορεί να βρήκαν μέσα σε τρεις-τέσσερις ώρς μετά τις επθέσεις που οδηγούν στις συριακές μυστικές υπηρεσίες.
Είχαν αφήσει ταυτότητες οι βομβιστές; Πρόκειται για τις γνωστές τουρκικές συκοφαντίες-φαντασιώσεις που τς είδαμε και στην περίπτωση της Ελλάδας με τα δήθεν "στρατόπεδα των Κούρδων τρομοκρατών στο Λαύριο"...
Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Αταλάι πρόσθεσε ότι ο απολογισμός των εκρήξεων στη μικρή παραμεθόρια πόλη διαμορφώνεται στους 43 νεκρούς.
Τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 22 τραυματίστηκαν σήμερα στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με την Συρία, από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων.
Τα δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί, μιας πόλης 60.000 κατοίκων της επαρχίας Χατάι, οκτώ χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 13:45 τοπική ώρα, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεδριάζει εκτάκτως το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας και εκδόθηκαν διαταγές προώθησης επιλεον στρατιωτικών δυνάμεων στην μεθόριο των δύο χωρών...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top