GuidePedia

0

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» στην υγεία έχει ξεσπάσει στη Λέσβο, όπου οι κάτοικοι του νησιού δέχονται τους τελευταίους μήνες …επίθεση ενδιαφέροντος από γνωστό ιδιωτικό νοσηλευτήριο, στο Αδραμύττιο της Τουρκίας. Οι ξένοι επιχειρηματίες προβάλλουν τις δελεαστικές τιμές, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους κατοίκους της Λέσβου να ταξιδέψουν μέχρι την Τουρκία.

Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι του νησιού βομβαρδίζονται με έντυπο υλικό και διαδικτυακές διαφημίσεις, προσκαλώντας τους Έλληνες της Μυτιλήνης να κάνουν εξετάσεις και να νοσηλευτούν «σε πολύ καλές τιμές».

Το θέμα απασχολεί τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, με αποτέλεσμα να αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας ότι στα διαφημιστικά φυλλάδια προσφέρονται πακέτα προσφορών για ιατρικές εξετάσεις «με την διαδικασία να διεκπεραιώνεται από γραφείο της πόλης μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος θέτει ζήτημα παράβασης των κείμενων διατάξεων περί ιατρικής διαφήμισης και ιατρικής δεοντολογίας και ζητά συμβουλές για τις νομικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί.
Σημειώνεται, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση του δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Σύλλογο της Λέσβου, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top