GuidePedia

0

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!
Επίθεση για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανσιμού, εν προκειμένω ο Μπαν Κι-μουν κατά ενός Τούρκου πρωθυπουργού με αφορμή όχι τις γενοκτονίες ή την εισβολή στην Κύπρο των Τούρκων, αλλά την δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί του σιωνισμού τον οποίο χαρακτήρισε "ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".
Συγκεκριμένα ο γ.γ. του ΟΗΕ κατήγγειλε τις δηλώσεις Ερντογάν , ως "επιβλαβείς και προσβλητικές".
«Όπως και τον σιωνισμό, του αντισημιτισμό και τον φασισμού, είναι πλέον αναπόφευκτο να θεωρήσουμε την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Ερντογάν στο 5ο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών που οργάνωσε στη Βιέννη ο ΟΗΕ για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες και τους λαούς.
Εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ άκουσε την ομιλία του Ερντογάν μέσω αυτόματης μετάφρασης. «Αν τα σχόλια για τον σιωνισμό έχουν μεταφραστεί σωστά, τότε δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλά αντιβαίνουν στις αρχές που πρεσβεύει η Συμμαχία των Πολιτισμών» υπογράμμισε.
«Ο ΓΓ θεωρεί ατυχή τα σχόλια αυτά που είναι επιβλαβή και προκαλούν διχόνοια και μάλιστα στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ως θέμα την υπεύθυνη ηγεσία» επισήμανε ο εκπρόσωπος. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον Tούρκο ομόλογό του για "σκοτεινές και αναληθείς δηλώσεις".
Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε επίσης τη δήλωση αυτή του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την "προσβλητική".
Όσο κι αν ψάξαμε πάντβως, δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη δήλωση π.χ. για την Κύπρο ή για την Αρμενία ενός γ.γ. του ΟΗΕ. Δείχνει κάποια πράγματα, σίγουρα η αντίδραση αυτή για την παγκόσμια ισχύ τόσο του ρκάτους του Ισραήλ, όσο και του σιωνισμού, του "εθνικιστικού" κινήματος, ας το χαρακτηρίσουμε, των Ισραηλινών...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top