GuidePedia

0
Ο υπουργός του Ερντογάν που γεννήθηκε Έλληνας πολίτης

Ο νέος υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, δηλώνει «υπερήφανος» που πήρε την τουρκική υπηκοότητα και εξαπολύει προκλητική επίθεση στην Ελλάδα για τη Θράκη.

Ο Μουεζίνογλου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μέχρι τα 28 του χρόνια ήταν Έλληνας πολίτης. Τότε, έφυγε για την Τουρκία και στα 31 απέκτησε την τουρκική υπηκοότητα. Ως νεοδιορισμένος υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν, ανέλαβε τη σκυτάλη στη δημιουργία εντυπώσεων από τη μεριά της Άγκυρας, περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.
Στέλεχος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, ο Μουεζίνογλου αποσκοπεί να γίνει η «φωνή» των μουσουλμάνων της Θράκης, ως ένας άνθρωπος που μιλά από τις «εμπειρίες» του και να παρουσιάσει την Άγκυρα ως «φάρο» δικαιοσύνης και ευκαιριών. «Αν ένας άνθρωπος, που έχει γεννηθεί ως Έλληνας πολίτης, μεγαλώνει ως Έλληνας μέχρι τα 28 και ζει στην Τουρκία χωρίς υπηκοότητα για τέσσερα χρόνια, μπορεί να γίνει υπουργός αυτής της χώρας, τότε αυτό το έθνος έχει ανώτερες αξίες και πλούτο», είπε κατά την ανάληψη του τουρκικού υπουργείου Υγείας. «Είμαι υπερήφανος που έγινα υπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας», προσέθεσε.
«Θεέ μου, εύχομαι κανείς να μην ζήσει στις άγριες συνθήκες που βιώνει όποιος γεννιέται σε μια άλλη χώρα εκτός της πατρίδας του. Υπάρχουν άνθρωποι (Τούρκοι) που ζουν (στην Ελλάδα) υπό τέτοιες συνθήκες, τη στιγμή που εμείς (στην Τουρκία) διαδίδουμε πολιτισμό στον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η δράση του Μεχμέτ Μουεζίνογλου όμως δεν περιορίζεται στην Τουρκία. Είναι ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δυτικής Θράκης» με έδρα την Ξάνθη, της «Βαλκανικής Ένωσης Πολιτισμών» και του «ιδρύματος αλληλεγγύης Avcilar», σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ». Στο καταστατικό της ΜΚΟ «Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δυτικής Θράκης» ως σκοπός σύστασης αναφέρεται μεταξύ άλλων και η καλλιέργεια «της τουρκικής γλώσσας και την ανάδειξη του τουρκικού πολιτισμού σε ό,τι αφορά την παιδεία, τα ήθη, τα έθιμα, τη λαϊκή παράδοση, τη λαϊκή τέχνη και τα ιστορικά μνημεία».
Η χρονική στιγμή της ανάδειξής του από την Άγκυρα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, τη στιγμή που ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την απόφαση για διορισμούς ιεροδιδάσκαλων στη Θράκη από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top