GuidePedia

0



Η Τουρκία θα πρέπει να ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο, μας πληροφορεί ο γενικά καλά πληροφορημένος και γνωστός στο ελληνικό κοινό Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, σε συνέχεια συναφών προειδοποιήσεων στο παρελθόν (http://www.defence-point.gr/news/?p=59044).
Ο καλός Τούρκος δημοσιογράφος σε άρθρο-γνώμης, υπογραμμίζει το γεγονός πως η εσωτερική κατάσταση στη χώρα του εμπόδισε το πολιτικό σύστημα αλλά και τον λαό να δει τη πραγματική εικόνα στη γειτονιά της με αποτέλεσμα οι Τούρκοι πολίτες να μην είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτό που επίκειται:
«Όλοι στη περιοχή δείχνουν φοβισμένοι εκτός από εμάς» αναφέρει στην ανάλυσή του και υπογραμμίζει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει «να ετοιμαστούν» καθώς μαζί με αυτές θα πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες προετοιμασίες σε επίπεδο οικονομίας.
Ο Μ. Α. Μπιράντ παρατηρεί πως η Τουρκία βρίσκεται στη μέση ενός σημείου το οποίο είναι έτοιμο να τιναχτεί στον αέρα, ενώ επισημαίνει πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεσπάσουν άνω του ενός μεγάλοι πόλεμοι στη περιοχή, πέραν των συνηθισμένων κρίσεων.
Οι κρίσεις που έχουν εκδηλωθεί σε όλες τις γύρω χώρες όπως στη Συρία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στη Παλαιστίνη θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην άμεση εμπλοκή της Τουρκίας αφού η διάλυση τουλάχιστον της Συρίας και του Ιράκ σε κράτη τα οποία θα δημιουργηθούν με βάση εθνικά χαρακτηριστικά θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις, κάτι το οποίο θα συμβεί εάν και εφόσον οι σχέσεις Ισραήλ και Δύσης με το Ιράν εκτραχυνθούν περισσότερο.

Το κερασάκι φυσικά το αφήνει στο τέλος αφού ο Τούρκος δημοσιογράφος-αναλυτής αναφέρει πως ο νέος παράγοντας που θα δημιουργήσει κρίση και ίσως πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο, με την άμεση εμπλοκή και μεγάλων δυνάμεων θα είναι τα αποθέματα φυσικού αερίου της περιοχής.
Από τη πλευρά μας τι περισσότερο να προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω τα οποία σε γενικές γραμμές μας βρίσκουν σύμφωνους, πέραν του να εκφράσουμε την έκπληξή μας στην επισήμανση του Μ. Α. Μπιράντ πως η Άγκυρα είναι «απροετοίμαστη» για τα τεκταινόμενα και τις διαφαινόμενες εξελίξεις, καθώς και για την επισήμανσή του πως το πλέον σοφό που θα πρέπει να κάνει η Τουρκία θα είναι να «ενδυναμώσει τις ένοπλες δυνάμεις της».
Δηλαδή αγαπητέ… Μεχμέτ Αλί, εάν ζούσες στην Ελλάδα του 2013, τι ακριβώς θα έλεγες για την ελληνική «σχετικότητα» με το τι συμβαίνει και το τι επίκειται να συμβεί, καθώς και με την «ετοιμασία» από τη πολιτική ηγεσία λαού και στρατεύματος για τα επικείμενα; Εάν βίωνες λοιπόν αυτά που βιώνουμε εμείς μάλλον θα ζητούσες να αλλάξεις υπηκοότητα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top