GuidePedia

1

Στις 10 Σεπτεμβρίου όταν τα ΝΕΑ είχαν βγάλει στην “φόρα” τους Έλληνες καλλιτέχνες με τις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν αποτελούσε προσβολή προσωπικών δεδομένων και δεν έπρεπε να προστατευτούν ;;;


Στην πολιτική είναι εύκολο να γίνεις ο μοιραίος άνθρωπος, για την χώρα σου, για τούς πολίτες της, για την οικογένειά σου, για τον εαυτόν σου. Αρκεί να σου ξεφύγει, να σου διαφύγει της προσοχής σου, στην κρίσιμη στιγμή, μία κρίσιμη παράμετρος.

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας, τίθενται σοβαρά ζητήματα Δημοκρατίας, πολιτικού ήθους, λειτουργίας των θεσμών και βέβαια «μεγαλειώδη» ερωτήματα, και όχι μόνον για αφελείς και “βολεμένους”.

Εξ όσων «ολίγων» γνωρίζω, η Ελλάδα χρεοκόπησε, δεν κατακτήθηκε ως Έθνος, δεν κατελήφθη στρατιωτικά και δεν παρεχώρησε δια της βίας, την Εθνική της Ανεξαρτησία, ή την Εδαφική της Ακεραιότητα.

Όμως παρʼόλα αυτά της επεβλήθη ένα σύστημα εποπτείας και ελέγχου από τούς «συνεταίρους» της, το οποίο, εκτός του ότι είναι βαθύτατα προσβλητικό και αναξιοπρεπές, για μια ελεύθερη χώρα, είναι και προκλητικά ετεροβαρές.

Διότι καταργεί κάθε έννοια διαπραγμάτευσης, και κάθε έννοια του συναλλακτικού ήθους, της ισοβαρούς συνδιαλλαγής πιστωτού-δανειζομένου, επιβάλλοντας, οι τοκογλύφοι-πιστωτές μας, "κατοχικές" διαδικασίες διαπραγμάτευσης και συνδιαλλαγής.

Η υποτιθέμενη πολιτική και οικονομική διαπραγμάτευση μεταξύ ενός συγκροτημένου κράτους με τούς πιστωτές του, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδος, αφορά απλώς την προσδοκούμενη από τον δανειστή, ηπιότερη εφαρμογή των απαιτήσεων, της μιας πλευράς δηλ, της Τρόικα.

Η άλλη πλευρά, η Ελληνική πλευρά, δεν έχει απαιτήσεις, δεν θέτει προϋποθέσεις, ούτε καν γνώμη, σε απλά Ελληνικά “επαιτεί” την βελτιωμένη έκδοση των απαιτήσεων της Τρόικα.

Είναι αυτό ισότιμος Εθνικός διάλογος;

Είναι αυτό το πρέπον συναλλακτικό ήθος μεταξύ πιστωτών και ενός συγκροτημένου κράτους;

Είναι συνεργασία δυο ίσων συμβαλλομένων πλευρών;

Προφανώς όχι.

Είναι κρίσιμο μέγεθος λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ως Έλληνες, τον πυρήνα του προβλήματος. Διότι δύο “μεγέθη” συστήνουν ένα αποτέλεσμα, η διαδικασία η οποία ακολουθείται για την επίτευξη μιας συμφωνίας, και ο στόχος, η σύμβαση μεταξύ των δύο συνεργαζομένων πλευρών, η οποία ορίζει τούς όρους κάτω από τούς οποίους πραγματοποιείται η λειτουργία της συμφωνίας.

Αυτά σε ότι αφορά την “σχέση” υποτέλειας με τους πιστωτές μας.

Όμως αυτή την στιγμή η χώρα, η Ελληνική κοινωνία, έχει ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από πολιτικούς και κόμματα της επόμενης “εικοσαετίας”.

Έχει ανάγκη από "κόμματα", “ηγέτες”, “ταγούς” του Ελληνικού Έθνους, οι οποίοι θα οδηγήσουν την χώρα με βήματα εξόδου απο την Εθνοκτόνα κρίση.

Να την οδηγήσουν στην πολιτική “ομαλότητα” και στην ανάπτυξη.

Τα προβλήματα της χώρας μας σε ότι αφορά τα οικονομικά και τα Εθνικά θέματα, είναι εν ολίγοις γνωστά τοις πάση, εντός και εκτός της Ελλάδος. Όμως δεν “βλέπω” να υπάρχει η αντίστοίχη τεκμηριωμένη αξιόπιστη πολιτική-οικονομική πρόταση διεξόδου από την κρίση, από τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, και αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα.

Αυτό οδηγεί σε "τέλμα", είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ώς διαπίστωση και μόνον, πολύ δε περισσότερο ώς πραγματικότητα.

Οφείλουμε να «ορίσουμε», ώς πολίτες αυτής της χώρας, με μία νέα κυβέρνηση, με ένα καινούργιο και “φρέσκο” πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας, το περίγραμμα των εθνικών διεκδικήσεων, τις στρατηγικές και τακτικές στοχεύσεις μας.

Όχι μόνο τις άμεσα τακτικές πολιτικές στοχεύσεις, όπως την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους ή τα επιτόκια των αναγκαστικών δανείων, αλλά και την διαδικασία εποπτείας και ελέγχου τήρησης των όρων τής σύμβασης από τους τοκογλύφους-πιστωτές μας, όπως π.χ. την κατάργηση της τρόικα, και τον έλεγχο της νομιμότητας των ποιοτικών χαρακτηριστικών του “χρέους”.

Να αποδοθούν οι ευθύνες, και να μην συγκαλυφθούν, εκεί όπου υπάρχουν, και να επικρατήσει σε όλη την Ελληνική επικράτεια το αίσθημα της απονομής του “δικαίου”, να εφαρμοστεί η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη.

Η συμμετοχή του κάθε Έλληνα πολίτη στο “κόστος” υπέρβασης της κρίσης να γίνεται ανάλογα της δυνατότητας του να συμμετάσχει, και όχι ανάλογα της ευκολίας είσπραξης από τον κρατικό μηχανισμό, όπως από τούς μισθωτούς και συνταξιούχους.
Να συνεισφέρουν ανάλογα, έχοντες και κατέχοντες, και όχι μονίμως οι μη έχοντες, τα υποζύγια.

Να ορίσουμε επακριβώς τα όρια και τούς στόχους μίας Εθνικής προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεξόδου από την πολύπλευρη Εθνική “κρίση”.

Εν ολίγοις να ορίσουμε ένα Εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας, και επʼαυτού αναμένω από κόμματα, πολιτικούς, ενεργούς πολίτες, την εξειδικευμένη τους πρόταση, ούτως ώστε να επιλεγεί ή να συνθέσουμε την βέλτιστη, για την διέξοδο της χώρας από την Εθνοκτόνα κρίση.

Διότι, αν δεν αλλάξει αυτή η κατοχική διαδικασία, αυτή η σημερινή κατάσταση, αποκλείεται να αλλάξει η Ελλάδα.

Οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια στον “γκρεμό”, σε καταστάσεις μη αποδεκτές απο το σύνολο του Ελληνισμού, ανάξιες του πολιτισμού μας.

Ακόμη κι οι πιο αυτονόητες και καλοπροαίρετες αλλαγές θα δαιμονοποιούνται από εδώ και πέρα, απο την “ιταμή” διαδικασία η οποία της επιβάλλει.

Αυτό το κράτος, το οποίο έχει καταλυθεί και περιμένει την “σωτηρία του” από το μνημόνιο ΙΙΙ, ενεργοποίησε άμεσα τους Θεσμούς, τούς κατασταλτικούς μηχανισμούς του και ζήτησε την σύλληψη του εκδότη του περιοδικού «HOT DOC», κ. Κώστα Βαξεβάνη, για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων!!!

Δεν αντέδρασε το ίδιο άμεσα, στούς «χειριστές» της Λίστας Λαγκάρντ.

Ο λόγος, ή μάλλον η αφορμή, ήταν επειδή δημοσίευσε μια λίστα, υποστηρίζοντας πως σε αυτή περιέχονται τα ονόματα Ελλήνων πολιτικών και πολιτών της Λίστας Λαγκάρντ.

Τελικά σε αυτήν την χώρα, μόνον τα “ρολόγια”, και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί κινούνται με τέτοια ταχύτητα και ακρίβεια, τίποτα άλλο.

Ενθυμούμαι όταν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2011, οι δηλώσεις «έσχες» του έτους 2009 των βουλευτών, υπουργών και υφυπουργών τα κοινωνικά σχόλια.

Ελέγχεται το “έσχες” όχι το “πόθεν” !!!

Έγραφαν τα ΝΕΑ τότε σε τίτλο:

«Δεν εμφανίζονται καταθέσεις στην Ελβετία !!!
Στο Ίντερνετ το «πόθεν έσχες» των 300 της Βουλής.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011
Δείτε εδώ τη λίστα των «πόθεν έσχες» των πολιτικών
»
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4681619

Ακόμη τότε δεν είχε διαρρεύσει η “Λίστα Λαγκάρντ” !!!

Στις 10 Σεπτεμβρίου όταν τα ΝΕΑ είχαν βγάλει στην “φόρα” τους Έλληνες καλλιτέχνες με τις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν αποτελούσε προσβολή προσωπικών δεδομένων και δεν έπρεπε να προστατευτούν ;;;

Έγραφαν τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα τους:

«Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας ;;;
Καλοπληρωμένους, «φτωχαδάκια» και κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει η λίστα με τα δηλωθέντα εισοδήματα πασίγνωστων καλλιτεχνών για τη διετία 2008-2009
»
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4750930

Σήμερα άπαντες γνωρίζουν, ότι η πρωθυπουργική τριανδρία επί ΓΑΠ και ο Υπουργός Οικονομίας τότε κ. Παπακωνσταντίνου ήταν κάτοχοι της Λίστας Λαγκάρντ και δεν έπραξαν τίποτα περί αυτού.

Ο ΓΑΠ, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι κηπουροί του, φαίνεται ότι ήταν πιστοί της Πυθαγόρειας ρήσης :

«Ού τα πάντα τοις πάσι ρητά».

Δυστυχώς !!!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

  1. Έχω μια μεγάλη απορία την οποία επιθυμώ να την διατυπώσω στo elladadimera:
    Γιατί δεν αναφέρετε τίποτα, όπως και τα άλλα globs γα τη σύλληψη του συναδέλφου σας Σπύρου Καρατζαφέρη που έγινε την 31/10/2012 τα ξημερώματα, την μεταφορά του στο νοσοκομείο ''Ερυθρός'' και την όλη ταλαιπωρία του μετά τις καταγγελίες που έκανε στην εκπομπή του ''Εκ κεντρικό δελτίο'' με μαρτυρίες εκλεκτών καλεσμένων, όπως της κυρίας Γεωργαντά καθηγήτριας Οικ. και Κοιν. Επιστημών ,πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατήγγειλε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργό Οικονομικών όπως και τον κ. Ν. Γεωργίου, πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Καταγγελίες ακόμη έκανε και ο κ. Νίκος Λογοθέτης αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ. Ελέχθη ακόμη , πως το έλλειμμα από 3,9% εμφανίσθηκε στο 15.6% και πώς ο Σημίτης πήρε απ' τη Goldman Sachs 2.8 δις και πληρώσαμε 21 δις. Ακόμη δεν γράφετε τίποτα από τις επόμενες καταγγελίες της εκπομπής του της 3/11/2012 όπου οι καταγγελίες με αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είναι τόσο φοβερές, που θα εξόργιζαν και τον πιο ψύχραιμο Έλληνα. Μέχρι που έδειξε επίσημο έγγραφο στό οποίο αποδεικνύεται ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς (ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας) στις 24/10/2012 συνήψε SWAPS με την SOCIETE GENERALE, το οποίο θα λήξει όπως φαίνεται την εποχή των τρισεγγόνων μας. Που την πάει τη χώρα μας; Είναι τόσο προδότες όλοι τους, που ο ένας πρωθυπουργός με τον επόμενο παίζουν προδοτική σκυταλοδρομία στην ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας;

    ΥΔΡΟΧΟΟΣ-Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top