GuidePedia

0

Το έλλειμμα της πληροφόρησης για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Μέση Ανατολή και στις Μεσογειακές χώρες της Αφρικής, είναι τεράστιο ση χώρα μας! Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, μιας και οι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης, ασχολούνται με το θέμα, σ επίπεδο εικόνων, όποτε υπάρχει εκατόμβη νεκρών! Ή όποτε θέλουν να δείξουν τις ευαισθησίες τους απέναντι σε πολιτικές που επιβάλουν τρίτες χώρες!

Η κατάσταση, παρά το γεγονός ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα, που είναι η πιο κοντινή χώρα της Ε.Ε. στην περιοχή, δεν φαίνεται να απασχολεί δεόντος τα ΜΜΕ στη χώρα μας! Στο διαδίκτυο, γίνεται κυριολεκτικά «χαμός» από άρθρα και αναλύσεις σχετικά με το πώς μπορεί να επηρρεάσει η κατάσταση αυτή την Ελλάδα, ειδικά σε σχέση με την Τουρκία! Μια χώρα με την οποία μπορούμε να οδηγηθούμε σε πολεμική σύρραξη, αν κάποιες αρνητικές παράμετροι, αρχίσουν να τέμνονται!!!

Ετσι, τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ, αποφεύγουν να ασχοληθούν με τις προεκτάσεις αυτού του θέματος, ως ο διάβολος το λιβάνι!

Αντλώντας λοιπόν, πληροφορίες από τον διεθνή Τύπο, πάμε λοιπόν να δούμε τι συνέβη μια «τυπική Δευτέρα» στη Συρία και στις γύρω περιοχές!

Κορυφαίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης, ο κ. Omran al-Zoubi, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ότι ο αυξανόμενος αριθμός των προσφύγων οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα του, λόγω των πολεμικών συγκρούσεων «μπορεί να επανέλθει ανά πάσα στιγμή».

Επιτέθη συγχρόνως στους προέδρους της Αιγύπτου και της Τουρκίας για την στάση την οποίαν τηρούν διατηρώντας την πολεμική δραστηριότητα μέσα στο έδαφος της Συρίας εξοπλίζοντας τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς μισθοφόρους και μέλη των ειδικών δυνάμεων των χωρών τους, για να διατηρούν τις πολεμικές ενέργειες μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Οι παρατηρήσεις αυτές του κυβερνητικού εκπροσώπου της Συρίας, ήταν ένα σημάδι, ότι η διεθνής καταδίκη της κυβέρνησης Άσαντ μπορεί να διαπερνά τη Συρία αρκετά για να ανησυχήσει την ηγεσία της, γύρω από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο Omran al-Zoubi, υπουργός των πληροφοριών της Συρίας, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Mohamed Morsi, ότι σε μια ισλαμική εορτή η οποία εορτάζεται στην περιοχή, ως πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, είναι ένα τυφλό όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, ακριβώς όπως αυτός τον οποίον αντικατέστησε, τον κ.Χόσνι Μουμπάρακ.

«Η γενειάδα είναι η μόνη διαφορά», δήλωσε ο κ. Zoubi, δηλώσεις τις οποίες μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Morsi κατά την διάρκεια του κινήματος της “Αραβικής άνοιξης” στην Αίγυπτο, είχε διεξάγει μια αιματηρή καταστολή σε μια νόμιμη κίνηση για την δημοκρατία.

Ο κ. Zoubi μίλησε για την ημέρα των εκθέσεων, ότι η βία εξαπλώνεται κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, την Δαμασκό.

Η τρίτη βόμβα σε λιγότερο από μία εβδομάδα εξερράγη σε μια προαστιακή γειτονιά η οποία κατοικείται από μέλη των χριστιανικών μειονοτήτων Druse, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Και οι δύο ομάδες (σουνίτες - αλαουίτες) έχουν σκεφτεί να σταθούν σχετικά ουδέτερες στη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση, η οποία έχει κυρίως τον “πυρήνα” της στην προσπάθεια “θρησκευτικής επικράτησης” της σουνιτικής μουσουλμανικής πλειοψηφίας επί των μελών της αίρεσης των Αλεβιτών, μία μειονότητα η οποία στηρίζει την οικογένεια Assad», και οι οποίοι κυριαρχούν πλήρως στον στρατό.

Οι μάρτυρες της βομβιστικής ενέργειας, είπαν ότι, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη, και ότι τρία πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα ανταποκρίθηκαν αρκετές φορές και ικανοποιητικά στην κατάσταση.

Τουλάχιστον δύο χριστιανοί άνδρες, μια χριστιανή γυναίκα και ένα μικρό παιδί ήταν μεταξύ εκείνων οι οποίοι σκοτώθηκαν, είπαν οι πενθούντες συγγενείς στο τοπικό νοσοκομείο.

Την περασμένη Τρίτη, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο ίδιο προάστιο, Jaramana, σκότωσε δύο άνδρες, και ειπώθηκε από ορισμένους κατοίκους της περιοχής, ότι ανήκαν στις προ-Άσαντ παραστρατιωτικές ομάδες οι οποίες είναι γνωστές ως Shabiha.

Την επόμενη νύχτα, μια βόμβα εξερράγη στην κηδεία των δύο χριστιανών ανδρών, σκοτώνοντας περισσότερα από δώδεκα άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 50.

Μετά από την έκρηξη της Δευτέρας (03/09/2012), ακτιβιστές και κάτοικοι, εικάζουν σχετικά με την πιθανότητα, τα μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης, μια χαλαρής συμμαχίας, γνωστής ως το “Free” του συριακού στρατού, να είχαν επιτεθεί στην Druse και τους Χριστιανούς, εξ αιτίας της δήθεν υποστήριξή τους, προς την κυβέρνηση Άσαντ.

Άλλοι είπαν ότι οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ «φύτευσαν» τις βόμβες με σκοπό να δυσφημίσουν την αντιπολίτευση και τους παραστρατιωτικούς, συγχρόνως όμως και να επιστήσει την προσοχή των Druse και των Χριστιανών στην υποστήριξή τους στον αγώνα στο πλευρό του προέδρου.

«Ζούμε ανάμεσα σε ένα βράχο και μια σκληρή θέση», είπε ένα 50χρονος κάτοικος της Jaramana ο οποίος έδωσε το όνομά του ως Αμπού Fadi, ο οποίος ταλαντεύεται μεταξύ δύο θεωριών. «ή η κυβέρνηση θέλει να πολεμήσει τους σουνίτες, ή οι σουνίτες επιζητούν την βίαια πτώση του καθεστώτος."

Ο κ. Mahed, ένα 40χρονος Druse ο οποίος εργάζεται για την κυβέρνηση, στον δρόμο όπου η βόμβα εξερράγη, δήλωσε ότι ως επί το πλείστον οι χριστιανοί Druse και οι γείτονές του: «Δεν συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αντι-Άσαντ δραστηριότητα. Θέλουμε να ζήσουμε σε ειρήνη. Αισθάνομαι, όμως, ότι πάρα πολλοί εκτός της χώρας ασχολούνται με τον πόλεμο της χώρας».

Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, ο κ. Mahed είπε, θα φύγει στην ιδιαίτερη πατρίδα του σε μια περιοχή της νότιας Druse της Συρίας, επειδή "η Jarmana από εδώ και στο εξής, θα είναι ένα πεδίο μάχης μεταξύ πολλών αιρέσεων, στην κορυφή ενός θρησκευτικού πολέμου, ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και ένοπλες ομάδες."

Στην πόλη της Χομς, είναι υπό πολιορκία από δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στον Άσαντ για περισσότερες από 70 ημέρες, μαχητές-μισθοφόροι οι οποίοι, επιδιώκουν την αποπομπή του προέδρου Άσαντ.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία του προέδρου Άσαντ επιτέθηκε σε θέσεις ανταρτών στην Al Bab, ένα προάστιο του Χαλεπίου, ακόμη ένα άλλο αστικό πεδίο μάχης.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ομάδα η οποία έχει την βάση της στη Βρετανία, υπολογίζει ότι συνολικά περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση και σε άλλες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα (03/09/2012), γεγονός που την καθιστά, μέτρια θανατηφόρα ημέρα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ο παντοδύναμος Λιβανέζος στρατηγός υπεύθυνος Γενικής Ασφαλείας του Λιβάνου από το 1998 έως το 2005, κ. Jamil Sayyed, διαμένων μόνιμα στην Βηρυτό, στο διαμέρισμά του στα νότια προάστια της Βηρυτού, μονίμως δε προστατευόμενος από τους στρατιώτες της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου, δηλώνει στην εφημερίδα Le Figaro:

«Η κατάρρευση της Συρίας θα ήταν μια καταστροφή. Σε αντίθεση με ότι είπε η δυτική προπαγάνδα και των κρατών του Κόλπου, με την δορυφορική τηλεόραση, και τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Συρία έχει ένα συγκροτημένο κράτος και σας διαβεβαιώ ότι η κατάσταση εκεί είναι ισχυρή.

Αυτό το οποίο πρίν δεκαοκτώ μήνες είχαμε προβλέψει, δηλ, την επικείμενη ανατροπή της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σήμερα βλέπουμε ότι δεν επαληθεύεται, και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι ακόμα στη θέση του.

Ξέρετε πολλά κράτη, τα οποία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, να έχουν αντισταθεί;

Η Συρία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή παγκόσμια επίθεση των μέσων ενημέρωσης, εχθρότητας από όλους τους γείτονές της, της παρέμβασης των αραβικών χωρών του Κόλπου, οι οποίες ξοδεύουν απεριόριστα οικονομικούς πόρους για να βοηθήσουν τους επαναστάτες με τον εξοπλισμό τους.

Η συριακή κυβέρνηση δεν προσπάθησε, και ποτέ δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τις προσταγές των Αμερικανών στην περιοχή, τόσο για το παλαιστινιακό ζήτημα, όσο και στην υποστήριξη των κινήσεων αντίστασης της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, για την εισβολή στο Ιράκ, είτε στη στενή σχέση της με το Ιράν.

Αυτό σημαίνει αυτόματα σε κύκλους στην Αμερική, ότι είναι ένα κράτος-ταραχοποιός, και συνεπώς την ίδια πολιτική θα ακολουθούν τόσο η Γαλλία όσο και η Αγγλία!

Εχει αρχίσει ένας αγώνας να καταστρέψουν το κράτος της Συρίας κι αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συνεργασίας των μοναρχιών, που συμπλέουν με την Ουάσιγκτον.

Πάντως η Ρωσία του Πούτιν δεν δείχνει να είναι διαθέσιμη να εγκαταλείψει τον ιστορικό της σύμμαχο, την Συρία
».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top