GuidePedia

0

Οι ΗΠΑ από κοινού με Άραβες συμμάχους της θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν στον Περσικό Κόλπο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας κατά των ιρανικών πυραύλων, γράφουν οι New York Times.

Το σύστημα, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης και έγγραφα, θα αναπτυχθεί σε όλο τον Περσικό Κόλπο για την προστασία των πόλεων, των διυλιστήριων πετρελαίου, των αγωγών και των στρατιωτικών βάσεων από μια ιρανική επίθεση .Θα αποτελείται δε από συνένωση (ενσωμάτωση) διαφόρων ''κομματιών'' της ασπίδας που στήνει κάθε χώρα ξεχωριστά!

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας προκειμένου να πειστούν οι αραβικές χώρες που έχουν μεταξύ τους αντιπάθειες , έχει κάνει προσπάθειες η k. Χίλαρυ Κλίντον - με στόχο την αρθρωτή συνεργασία και πολύ περισσότερο, την οικονομική στηριξη της προσπάθειας.

Το πρόγραμμα προβλέπει να εγκατασταθούν ραντάρ στο έδαφος των αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου, καθώς και σύστημα επικοινωνίας και διοίκησης, το οποίο θα επιτρέψει την ανταλλαγή των πληροφοριών μεταξύ των πυραύλων αναχαίτισης σε διάφορες χώρες του Κόλπου. Πέραν αυτού, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, τρεις εβδομάδες πριν το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πώληση στο Κουβέιτ εξοπλισμού ύψους 4,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων 60 αντιαεροπορικοί -αντιβαλλιστικοί πύραυλοι Patriot, 20 συστήματα εκτόξευσης και 4 συστήματα ραντάρ.

Άλλες χώρες αγόρασαν ή θα επιδιωχθεί να αγοράσουν άλλα μέρη και μετά όλα μαζί θα ενσωματώσουν τις μεμονωμένες δυνατότητες των συστημάτων αναχαίτισης των πυραύλων και να επεκτείνουν 'ετσι την άμυνα ολόκληρη την περιοχή.Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πχ έχουν αποκτήσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αξίας περισσότερο από 12 δισ. δολ. στα τελευταία 4 χρόνια .Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης αγοράσει ένα σημαντικό οπλοστάσιο των συστημάτων Patriot - μόνο η τελευταία αναβάθμιση πέρυσι είναι αξίας 1,7 δις δολ. .
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μια σειρά από συστήματα χερσαίων στοιχείων πυραυλικής άμυνας για την υπεράσπιση συγκεκριμένων αμερικανιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται γύρω από τον Κόλπο- έχουν και πλοία με το σύστημα Aegis.Σε αντίθεση με την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη η προσέγγιση στον Περσικό Κόλπο μοιάζει περισσότερο με τη συναρμολόγηση ενός παζλ, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top