GuidePedia

0

Κάθε μέρα που περνάει συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό: Ότι το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα μεγαλώνει. Ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ανεβάζει πλέον το ποσό στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ερώτημα που οφείλουμε να απαντήσουμε ως κράτος κάποια στιγμή είναι έως ποιο σημείο θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε τα νούμερα που μας παρουσιάζουν, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα κινδυνεύει με κοινωνική έκρηξη. Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να χαραχτεί μια κόκκινη γραμμή και να ειπωθεί ότι δεν μας αφήνεται περιθώριο «αναπνοής» που λέει ο πρωθυπουργός κι εάν είναι η μισή Ελλάδα χωρίς δουλειά και εισοδήματα, άρα ούτε φόροι πρόκειται να καταβληθούν, άρα όσα λεφτά και να προϋπολογιστούν από τους λογιστές της Τρόικας δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν, μπορούμε να καταστραφούμε και μόνοι μας, ή απλώς να αναζητήσουμε εναλλακτική; Δεν θα είναι εύκολο, κάτι όμως θα βρεθεί.

Κι ας πάρει καθένας τις ευθύνες του, διότι οι φίλοι κι εταίροι Ευρωπαίοι δείχνουν να υποτιμούν αδικαιολόγητα τις δυνατότητες του διεθνούς μη κρατικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, πιστεύοντας ότι αυτοί θα μείνουν στο απυρόβλητο. Η ικανότητά τους να προβλέψουν έχει δοκιμαστεί πολλές φορές με παταγώδη αποτυχία. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι θα πέσουν μέσα αυτή τη φορά;
Ας δούμε όμως το επίμαχο ρεπορτάζ της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ»:
Πακέτο-μαμούθ, ύψους 22 δισ. ευρώ, θα πρέπει τελικά να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να λάβει θετική έκθεση και το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Έτσι, στο «λογαριασμό» των επώδυνων περικοπών που αφορούν στις δαπάνες και ανέρχονται στο ποσό των 13,5 δισ. ευρώ, καθαρά 11,5 δισ. ευρώ, θα πρέπει να προστεθούν τα 3,5 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διαμηνύσει οι τροϊκανοί ότι θέλουν να δουν εμπράκτως από το κυνήγι» της φοροδιαφυγής την επόμενη διετία, όπως άλλωστε αναγράφεται και στο μνημόνιο, καθώς και τα 2 δισ. ευρώ που με βάση επίσης της μνημονιακές «επιταγές» πρέπει να περικοπούν από τις φοροαπαλλαγές και τους φόρους υπέρ τρίτων.
Εάν μάλιστα στο ανωτέρω «πακέτο» που φθάνει συνολικά τα 19 δισ. ευρώ προστεθούν και οι φετινές αποκλίσεις οι οποίες, με βάση συγκρατημένες εκτιμήσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, θα φθάσουν τελικά τα 3 δισ. ευρώ, τότε ο τελικός «λογαριασμός» φθάνει τα 22 δισ. ευρώ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top