GuidePedia

0

Κατά της Τουρκίας και των κατοχικών στρατευμάτων στρέφονται οι Τουρκοκύπριοι, καθώς θεωρούν και τα δύο ως αιτία μείωσης της ανεξαρτησίας… τους και ότι δε βοηθούν στην προσέγγιση με την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτά είναι τα ευρήματα μελέτης του Τουρκικού Ιδρύματος Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών.
Το πλήρες άρθρο για το ζήτημα προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.

Όχι Τ/κ στον τουρκικό στρατό κατοχής
Μετά τους Ελληνοκύπριους και οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν τον τουρκικό Στρατό Κατοχής. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το Τουρκικό Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (TESEV).
Η έρευνα καταδεικνύει ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν τη δραστική μείωση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.
Πιο συγκεκριμένα, οι Τουρκοκύπριοι τάσσονται υπέρ της μείωσης των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στο νησί καθώς και του ελέγχου της ροής εποίκων.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο τρόπος, με τον οποίο εκφράζεται ενίοτε η τουρκική κυβέρνηση, προσβάλει τόσο τους Ε/κ όσο και τους Τ/κ.
Τέλος οι Τουρκοκύπριοι εκφράζουν επιθυμία για περισσότερη «ανεξαρτησία» από την Τουρκία χωρίς όμως τη διακοπή της οικονομικής και πολιτικής στήριξης της Άγκυρας

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top