GuidePedia

0
Στρατηγοί προς κυβέρνηση:`Αφήστε μας να `ξηλώσουμε` το βαθύ κράτος του στρατού,αλλιώς καταρρέουμε`!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι μάλλον παράδοξο αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα είναι οι στρατιωτικοί που πιέζουν πλέον τη κυβέρνηση να δώσει πράσινο φως για να προχωρήσει μία “κεραυνοβόλος” αναδιοργάνωση. Που “θα ξηλώσει το βαθύ κράτος του στρατού από το Νέστο έως τα Ιωάννινα” και θα απελευθερώσει όχι μόνο τεράστια οικονομικά κονδύλια αλλά και ανθρώπινο δυναμικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πίεση να βρεθούν “ισοδύναμα μέτρα” για να πειστεί η τρόϊκα να δεχτεί “πάγωμα” της μείωσης κατά 12% των αποδοχών των στρατιωτικών ,έφερε στο φως το “βαθύ στρατιωτικό κράτος”!(!)="" -πάλι-="" -υπολειτουργούν="" ...αναστήσει="" 2004="" 300="" 45%="" 600.000="" 6="" :="" “ή αλλάζουμε ή καταρρέουμε”! Γιατί όπως λένε άλλος χρόνος με αυτό το στράτευμα και αυτούς τους πόρους δεν βγαίνει.

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα κληθούν σύντομα στη Βουλή -πριν βγει το καλοκαίρι- για να ενημερώσουν το Κοινοβούλιο,πως και πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει μια αποτελεσματική αναδιοργάνωση των ΕΔ που θα τις κάνει πραγματικά μικρότερες,φθηνότερες αλλά και σύγχρονες.

Τι θα κάνει ο ΥΕΘΑ

Ο Π.Παναγιωτόπουλος αναζητά 114 εκατομμύρια ευρώ για να τα παρουσιάσει στη τρόϊκα και να την πείσει να μην προχωρήσει το μέτρο της περικοπής του 12%. Το “ξήλωμα του βαθέος κράτους” δεν τον βρίσκει αντίθετο και μάλιστα αν ληφθεί η απόφαση μπορεί σχετικά εύκολα να γίνει αφού οι στρατιωτικοί έχουν έτοιμο σχέδιο που περιλαμβάνει αναλυτικά τη λίστα των μονάδων που μπορούν άμεσα να κλείσουν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην επιχειρησιακή λειτουργία του στρατεύματος. Αντιθέτως θα υπάρξει κέρδος.

Τα δύσκολα είναι για τον ΥΕΘΑ ,πρώτα απ΄ όλα μέσα στο ίδιο του το κόμμα,όπου οι απόψεις για περικοπές του μεγέθους που εισηγούνται τα Γενικά Επιτελεία,θεωρούνται ...πολύ προχωρημένες! Στη Συγγρού για παράδειγμα μια μερίδα αποστράτων δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να καταργηθούν μεγάλοι αλλά άχρηστοι πια στρατιωτικοί σχηματισμοί. Και οι απόστρατοι της Συγγρού είναι ήδη πολύ...αγριεμένοι επειδή η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προχωρά σε αλλαγές στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Θα τολμήσει ο Παναγιωτόπουλος να έρθει αντιμέτωπος με όσους αντιδρούν στο άμεσο “συμμάζεμα” και στην δραστική μείωση του όγκου των ΕΔ; Δύσκολο.

Από την άλλη όμως δεν έχει άλλη ορατή επιλογή για να παλέψει τουλάχιστον την υπόθεση του μείον 12% στους στρατιωτικούς. Το οποίο αν τελικά περάσει θα προκαλέσει χωρίς αμφιβολία μεγάλη αναταραχή στις ΕΔ.

Ακόμη και τα μυστικά κονδύλια...στέρεψαν.Από εκεί βοηθούν στρατιωτικούς!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top