GuidePedia

0

Με ένα ύφος ειρωνικό, επιτιμητικό και απαξιωτικό και εντελώς απαράδεκτο, η Κριστίν Λαγκάρντ καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας αποκαλύπτοντας τις διαθέσεις της για το άμεσο μέλλον…
Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε πως δεν έχει καμία διάθεση να επαναδιαπραγματευθεί το δάνειο που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα. «Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να επαναδιαπραγματευθώ. Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα», είπε η Λαγκάρτ. Οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι όχι τους προηγούμενους μήνες, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Αναφερόμενη δε στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει ένας παράγοντας αστάθειας που επιδρά αρνητικά στις προσπάθειες ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επωφεληθεί όταν η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενωμένη.
Να επισημάνουμε στην κομψευόμενη κυρία του ΔΝΤ ότι με τα μυαλά που κουβαλάνε εκεί στο ΔΝΤ λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Διότι εάν είναι να της κάνουμε τη χάρη να πεθάνουν κάμποσοι και να τρέφονται με σκουπίδια μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια στην Ελλάδα, ίσως πρέπει να αποφασίσουμε «να μας λείπει το βύσσινο».
Η Ελλάδα των ανεπαρκών πολιτικών ηγεσιών θα πρέπει ταχύτατα να αντιληφθεί ότι απαιτείται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να συζητηθεί και να εκπονηθεί ένα «Σχέδιο Β’» για την κρίση, καθώς πολιτικοί φελλοί τύπου Λαγκάρντ (να δούμε τι θα πει για τα 43 δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να «μαζέψει» η Γαλλία) οδηγούν τις κοινωνίες στον θάνατο και τα προγράμματα σε νομοτελειακή χρεοκοπία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top