GuidePedia

0


Μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη χαρακτήρισε ο Τζορτζ Σόρος τη Γερμανία, σε συνέντευξή του στο γερμανικό μάλιστα περιοδικό «Der Spiegel», χαρακτηρίζει την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ παγιδευμένη, καθώς, όπως εξηγεί, έχει πλέον αντιληφθεί το λάθος της, αλλά δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την ίδια της τη ρητορική.
«Αυτή η τιμωρητική ρητορική καρφώθηκε στο μυαλό των Γερμανών και την υιοθέτησαν», είπε ο Σόρος και προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο κόστος θα επωμίζονταν, σε μια τέτοια περίπτωση, η ίδια η Γερμανία, η οποία έχει χορηγήσει τα μεγαλύτερα δάνεια, τα οποία δεν θα εξοφληθούν.
Κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τολμηρές αποφάσεις στην προσεχή σύνοδο κορυφής και τάχθηκε, υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου εξαγοράς χρέους.
Έλα όμως που δεν ίδρωσε το αυτί της «μισητής» καγκελαρίου! Λες και έβγαζε αγγελία στην εφημερίδα αναζητώντας… τον δολοφόνο της (!), δήλωσε ότι όσο ζει δεν πρόκειται να αναληφθεί από κοινού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αποπληρωμή όσων χρωστούν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες! Λες και η χώρα της δεν κερδοσκόπησε ποτέ σε βάρος των υπολοίπων!
Με τέτοια μυαλά, το έχουμε άλλωστε ξαναπεί, τα «ψωμιά» της Ευρωζώνης και ενδεχομένως της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μετρημένα…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top