GuidePedia

0


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τούρκος επιχειρηματίας και συλλέκτης Μοχάμεντ Γιουκσέλ, ο οποίος βασίζει την άποψή του αυτή σε στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει. Ο Γιουκσέλ, σε τουρκικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, παρουσίασε φωτογραφίες με γιατρούς να εξετάζουν τον νεκρό Κεμάλ.
«Έχω και φωτογραφίες από τη νεκροψία, αλλά δεν θα τις παρουσιάσω δημόσια», είπε ο Γιουκσέλ. Στις φωτογραφίες αυτές, υποστηρίζει ο Γιουκσέλ, εικονίζεται η διαδικασία της νεκροψίας, κατά την οποία οι γιατροί έκαναν τομή στο στήθος του νεκρού, αλλά όχι στο κεφάλι του. «Το 1938 δεν εκδίδονταν πιστοποιητικό θανάτου χωρίς αυτοψία. Για τον Κεμάλ δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου. Γιατί;», αναρωτιέται ο Τούρκος συλλέκτης.
«Οι γιατροί ανέφεραν ως αιτία θανάτου καρδιακό επεισόδιο, λόγω κίρρωσης, αλλά δεν του πήραν καν αίμα. Ένας από τους γιατρούς είχε πει τότε ότι δεν τόλμησε να πάρει αίμα από τον Ατατούρκ», συνέχισε ο Γιουκσέλ, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι ο Κεμάλ δολοφονήθηκε. «Και το κράτος μέχρι σήμερα δεν ερευνά το γιατί δολοφονήθηκε», καταλήγει ο Γιουκσέλ.
Το θέμα δεν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες, αν η καταγγελία Γιουσκέλ σχετικά με τον Κεμάλ, δεν ταυτιζόταν, σε πολλά σημεία με την αντίστοιχη υπόθεση του Στρατάρχη Παπάγου, ο οποίος επίσης πέθανε χωρίς ποτέ να διαγνωστεί από τι πέθανε και ακόμα δεν υπάρχει επίσημο πιστοποιητικό θανάτου του. Μόνο που ο Παπάγος είναι γνωστό ότι πέθανε λόγω Κύπρου.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top