GuidePedia

0
Την ώρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ συναντούσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και η αίσθηση που δημιουργούνταν ήταν ότι εκτός από το μάλλον ευχάριστο κλίμα λόγω αυτής καθαυτής της προσωπικότητας του νέου Γάλλου προέδρου – σε αντίθεση με τον πιο «δήθεν» Νικολά Σαρκοζί – συμφωνήθηκε ότι μπροστά στον στόχο της ανάπτυξης καμία λύση δεν θα αποκλειστεί, στην Ελλάδα ξεκινάει η συνήθης προεκλογική αθλιότητα με πολιτικούς ψεύτες να διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα υποσχεθεί τα περισσότερα στον ελληνικό λαό…
Πρακτικά σημαίνει ότι τη στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για την υιοθέτηση τους επόμενους μήνες ευρωομολόγου που θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστια ανάσα για την ελληνική οικονομία, άρχισαν ήδη οι πρώτες κραυγές και οι ύβρεις εναντίον της Άγκελας Μέρκελ με τη συνήθη στόχευση του προσπορισμού εκλογικού οφέλους δια της υφαρπαγής της ψήφου των Ελλήνων.

Η συλλογική αυτοκαταστροφική μας μανία δεν έχει προηγούμενο και η επικράτηση του θυμικού σε βάρος της ψυχραιμίας και της λογικής που θα απαιτούνταν αυτή τη δύσκολη ώρα, μας οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στον γκρεμό τη στιγμή που αρχίζει να διαφαίνεται φως στο ευρωπαϊκό τούνελ με την αργή αλλά σταθερή μεταστροφή του κλίματος από το οποίο η Ελλάδα μπορεί να βγει πιο ωφελημένη από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης.
Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη ο καθένας από εμάς να προστατευτεί από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ κάθε απόχρωσης που μας περιβάλλουν αφού το έργο το έχουμε ξαναδεί τόσες πολλές φορές στο παρελθόν. Εάν επιθυμούμε να σώσουμε τη χώρα μας, ήρθε η ώρα να απλώσουμε ασπίδα προστασίας που θα καλύψει όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και όσους περισσότερους μπορούμε στον κύκλο μας, προστατεύοντάς τους από τις σειρήνες του λαϊκισμού. Δεν πρέπει αν υποκύψουμε και δεν πρέπει να γίνουμε εργαλεία στα χέρια του οποιουδήποτε επιτήδειου, αριστερού ή δεξιού που θα προσπαθήσει – νομοτελειακά – να μας παρασύρει με ψεύτικες υποσχέσεις.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, ήρθε η ώρα να επιλέξουμε ποιους θα ψηφίσουμε με βάση όχι τα μεγάλα και παχιά λόγια, αλλά με βάση τη λογική, την ευπρέπεια και τη μετριοπάθεια. Είναι προφανές ότι με τα λόγια αυτά ΔΕΝ προτείνουμε κανέναν, αλλά καλούμε την κοινωνία από το δικό μας μετερίζι να τους κρίνει ΟΛΟΥΣ με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχρότητα, χωρίς συναισθηματισμούς από τις προτιμήσεις μας στο παρελθόν και τα πιο αυστηρά κριτήρια.
Εάν μας σέβονται θα μας πουν την αληθινή κατάσταση ως έχει και θα δείξουν εάν έπιασαν το σφυγμό του κόσμου. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (καμία σχέση με αυτόν του Μπλερ!!!) πέρα από την αυστηρή τήρηση του Μνημονίου και τον λαϊκισμό με το ύφος κοινού «νταβατζή» ο οποίος με γλώσσα πεζοδρομιακή αδιαφορεί, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν άδικο κι εμείς είμαστε μονίμως οι κατατρεγμένοι. Εάν θέλουμε να βρούμε το δίκιο μας θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και τα σφάλματά μας και να δείξουμε την πρόθεσή μας να τα διορθώσουμε, συμπεριφερόμενοι ως ένας υπεύθυνος λαός που έχει δώσει πολλά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, οπότε απαιτεί τον σεβασμό των υπολοίπων και την κατανόηση.
Η Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να ζητιανέψει. Ευπρέπεια και λογική πρέπει να δείξει, να διαπραγματευτεί και να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία που φαίνεται ότι ευκαιρίες θα δώσει το επόμενο διάστημα. Είναι κρίμα και άδικο όλη αυτή η προσπάθεια και οι θυσίες του ελληνικού λαού να μην αποδώσουν καρπούς. Ας μην αδικούμε λοιπόν τους εαυτούς μας. Και ας προστατευτούμε από τη δικτατορία των αγράμματων ή ιδεοληπτικών λαϊκιστών κάθε απόχρωσης. Ας δείξουμε με τη στάση μας ότι διαθέτουμε πολιτικό αισθητήριο και δεν θα είμαστε ένα προβλέψιμο στη συμπεριφορά του «πιόνι» στη σκακιέρα των όποιων ισχυρών που επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν.
Ελπίδα υπάρχει, οι συνθήκες είναι γενικότερα ευνοϊκές. Ας μην καταστρέψουμε τις ελπίδες μας. Απαιτείται συνεχής ενημέρωση με ανοιχτό μυαλό και προσπάθεια να καταλήξουμε στα δικά μας ορθολογικά συμπεράσματα. Όχι να καταπίνουμε αμάσητα όσα θα μας σερβίρουν. Πολλές φορές η εμπειρία και η «μπακαλίστικη» λογική είναι πολύ πιο ασφαλής μέθοδος από τις γνώσεις δέκα πανεπιστημίων. Με ψυχραιμία, συνεχή προβληματισμό και καχυποψία έναντι πάντων θα κατευθύνουμε το πολιτικό σύστημα στον εξορθολογισμό του. Αξίζει να προσπαθήσουμε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top