GuidePedia

0


“Μαύρα γεράκια” ,έρχονται από τις ΗΠΑ,μετά από τα 400 άρματα μάχης Abrams και τα 700 τεθωρακισμένα οχήματα. Η συζήτηση γαι το “εξοπλιστικό Σχέδιο Μάρσαλ” από ΗΠΑ ,που έγινε στη συνάντηση του ΥΕΘΑ Δημ.Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομολόγό του Λέων Πανέτα,αλλά και ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο χωρών περιελάμβανε και ελικόπτερα Black Hawk,που η Ελλάδα θέλει και οι ΗΠΑ έχουν και μπορούν να παραχωρήσουν.

Η συζήτηση για τη παραχώρηση ελικοπτέρων Black Hawk δεν δημοσιοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά η οποία δεν θέλει να προκληθεί θόρυβος γι΄ αυτό το θέμα,ώστε να μην υπάρξει “τουρκική γκρίνια” προς την Ουάσινγκτον.Ωστόσο το κλίμα της συνάντησης προσδιορίζεται από μία φράση που είπε ο Πανέτα στον Αβραμόπουλο: “Οι Ελληνικές ΕΔ θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας”.Και αυτό δίνει ελπίδες ότι η υπόθεση των Black Hawk,μπορεί να έχει θετική κατάληξη.

Ο Πανέτα και το επιτελείο του εμφανίστηκαν θετικοί στην ελληνική πρόταση να παραχωρηθούν μετά από τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα και ελικόπτερα,αλλά βέβαια ακόμη υπάρχει δρόμος.

Η Ελλάδα “καίγεται” γιατί τα 20 ΝΗ-90 που έχουν αγοραστεί,πληρωθεί αλλά δεν έχουν ...παραληφθεί λόγω προβλημάτων από την εταιρεία που τα κατασκευάζει,δεν αρκούν σε καμία περίπτωση για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού. Χρήματα δεν υπάρχουν και συνεπώς η λύση της δωρεάν παραχώρησης οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, θεωρείται αυτή τη στιγμή περίπου μονόδρομος.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top