GuidePedia

0

του Αχμέτ Κερίμ*
Oι κύκλοι που αντιτίθενται μιας τουρκικής εθνικής πολιτικής στο κυπριακό, κατηγορούν όλους εμάς που υποστηρίζουμε την εθνική υπόθεση. Παρουσιάζονται ως οι υπέρμαχοι της λύσης και της ειρήνης. Γνωρίζετε πώς αντιλαμβάνονται τη διευθέτηση; Είναι τόσο υποστηρικτές της επίτευξης συμφωνίας, που παρουσιάζουν πάντοτε ως αδιάλλακτη την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», άσχετα αν η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτή που απορρίπτει τα σχέδια λύσης.


Αν και η τουρκική πλευρά ενεργεί με ευελιξία, ζητούν από αυτήν να επιδείξει περισσότερη κατανόηση και να προβεί σε περισσότερες παραχωρήσεις προς τους Ε/κ (Ελληνοκύπριους). Ενώ οι Ε/κ είναι αυτοί που απορρίπτουν τις εισηγήσεις για τη συμφωνία, θεωρούν ότι οι Ε/κ πολιτικοί συμπεριφέρονται με διαλλακτικότητα και στρέφονται κατά της «ΤΔΒΚ».
Τι άλλο κάνουν οι αντιτιθέμενοι της εθνικής μας πολιτικής; Π.χ. δεν ακούν διόλου τις φωνές που ακούονται από τη νότια Κύπρο για Ένωση με την Ελλάδα. Δεν βλέπουν και δεν ακούν τα των επιθέσεων που δέχονται οι Τ/κ και τα αντιτουρκικά συνθήματα. Δεν αντιδρούν επειδή κλείνουν μάτια και αυτιά.
Επειδή ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τη συμφωνία για λύση, βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από τα τ/κ κόμματα, παρά τα ε/κ. Προσεγγίζουν περισσότερο τα ε/κ κόμματα παρά τα τ/κ. Θεωρούν ως εχθρικά τα κόμματα που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις τους. Επισκέπτονται συχνά πυκνά τα κόμματα της νότιας Κύπρου, μάλιστα δε, προχωρούν και σε κοινές εκδηλώσεις, εκδίδουν κοινά ανακοινωθέντα, έχουν κοινά συνθήματα, ισχυρίζονται ότι ο αγώνας είναι κοινός.
Σιωπούν όταν οι αρμόδιοι των ε/κ κομμάτων δηλώνουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις ότου όλοι οι πρόσφυγες επιστρέψουν στα σπίτια τους. Δεν αντιδρούν όταν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι Ε/κ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα έως ότου υψωθεί η ελληνική σημαία στην Κερύνεια, ότι τα ελληνικά τεθωρακισμένα θα πλύνουν τις ερπύστριές τους στις ακτές της Κερύνειας.
Άκρα σιωπή για όλα αυτά. Πιστεύουν ότι μια σχετική ανακοίνωση τους θα βλάψει τις προσπάθειες για τη λύση. Δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους ε/κ φίλους τους. Δεν μπορούν να τους πουν «όχι, δεν μπορείτε να υψώσετε ελληνική σημαία στην Κερύνεια». Αυτοί που ισχυρίζονται ότι επιθυμούν τη διευθέτηση και λύση αποφεύγουν να τιμήσουν τις σημαίες του έθνους τους, αφού πιστεύουν ότι με μια τέτοια ενέργεια είναι δυνατό να θεωρηθούν αδιάλλακτοι και να δυσαρεστήσουν τους ε/κ φίλους τους. Θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή σε κοινές εκδηλώσεις με τους Ε/κ για την επαναπροσσέγγιση αφού πιστεύουν ότι έτσι κάνουν σημαντικά βήματα στη συμφωνία για λύση. Αψηφούν τα αντιτουρκικά συνθήματα, πολλές δε φορές τα χειροκροτούν.
Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία....
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top