GuidePedia

0


Πάλι φρόντισε… να ανατρέψει την κατάσταση στο Κυπριακό με τις δηλώσεις του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχει ομοφωνία Άγκυρας-ψευδοκράτους στο Κυπριακό!
Ο Έρογλου ολοκλήρωσε την Τρίτη τις επαφές του στην Τουρκία και επέστρεψε στα κατεχόμενα. Συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και χαρακτήρισε τις επαφές του θετικές. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολού», ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη εξέφρασε την υποστήριξη της Άγκυρας στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών, σημειώνοντας πως ο στόχος είναι η εξεύρεση λύσης πριν την πρώτη Ιουλίου.
Εξάλλου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαιρέτισε την «εποικοδομητική», όπως την χαρακτήρισε, στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες. Σημείωσε πάντως ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να αναμένουν επ’ άπειρον στην περίπτωση κατά την οποία η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» συνεχίσει να μην επιδεικνύει πνεύμα συμβιβασμού, όπως ανέφερε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top