GuidePedia

0

Η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει τα ακόλουθα.Ανησυχία προκαλεί η τροπολογία για την αποτροπή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.Η κυβέρνηση που έχει περάσει πολλούς νόμους κινήτρων για επενδύσεις στα ανατολικά και ΝΑ, τώρα με τον νόμο περί ¨Αποτροπής χρηματοδότησης της τρομοκρατίας¨ που πέρασε από την Επιτροπή Εσωτερικών της τουρκικής βουλής και παρουσιάστηκε στην προεδρία της βουλής, όπως και με τις αποφάσεις που λήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συμβούλιο που έγινε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης, προκαλεί ανησυχία στους Κούρδους επιχειρηματίες.Ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών από τα ΝΑ Σαχ Ισμαήλ Μπεντιρχάνογλου δήλωσε : ¨ Κατά την δεκαετία του 1990, ιδιαίτερα επί εποχής Τσιλλέρ είχαν ληφθεί μέτρα σχετικά με τους Κούρδους επιχειρηματίες και μετά άρχισαν οι εκτελέσεις. Αυτά αυξάνουν την ανησυχία για συλλήψεις στην επιχειρηματική κοινότητα. Και οι επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην περιοχή θα φύγουν¨.

Δεν θα υπάρχει εξασφάλιση για τα περιουσιακά στοιχεία

Συζητήσεις προκάλεσαν οι αποφάσεις του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης με τη συμμετοχή δικαστών και εισαγγελέων κα με θέμα ¨Συνεργασία για την αποτροπή χρηματοδότησης τρομοκρατίας¨. Ανησυχία προκάλεσαν οι αποφάσεις που κάνουν λόγο για ¨κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας και κάθε εσόδου¨ , η ενδελεχής εξέταση κάθε κρατικού διαγωνισμού ιδιαίτερα στα ανατολικά και στα ΝΑ, και το ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι και οι αποφάσεις που βγάζουν τα δικαστήρια. Στην επερώτηση που υπέβαλλε ο βουλευτής του Κίρκλαρελί του CHP Μεχμέτ Σιγιάμ με αίτημα να απαντηθεί από τον υπουργό Εσωτερικών αναφέρει τα εξής : ¨Ποιος ο λόγος της συμμετοχής εισαγγελέων και ειδικά δικαστών σε αυτό το συνέδριο ; Το να ενημερώνονται μέλη δικαστηρίων από κρατικούς υπαλλήλους σχετικά με δίκες που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον δεν προσβάλλει την δικαστική ανεξαρτησία ;¨

Σχετικά με την τροπολογία που πέρασε από την Επιτροπή Εσωτερικών της βουλής και παρουσιάστηκε στην προεδρία ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντιώθηκε λέγοντας : ¨Εάν περάσει αυτή η απόφαση πλέον δεν θα υπάρχει εξασφάλιση για την περιουσία καμιάς επιχείρησης. Με δύο κρυφούς μάρτυρες ο καθένας θα μπορεί να εντάσσεται στον αντιτρομοκρατικό νόμο και να κατάσχεται η περιουσία του¨.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top