GuidePedia

0


Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εμμένοντας παράλληλα στις απαράδεκτες θέσεις τους σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή» ο Νταβούτογλου προχώρησε σε ανασκόπηση του 2011 από πλευράς τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένταση με αφορμή την κυπριακή προεδρία, ο Νταβούτογλου είπε πως «εάν μία κυβέρνηση που έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του Κυπριακού κράτος, επιχειρήσει να το συνεχίσει έτσι, αυτή τη φορά ασκώντας την προεδρία της ΕΕ, η Τουρκία δεν θα το εγκρίνει».
Ο Νταβούτογλου υποστήριξε επίσης ότι στην τελευταία συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου υπήρξε μια κινητικότητα, οφειλόμενη στη στάση του Έρογλου και είπε ότι έχει δημιουργηθεί μία προσδοκία. «Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί καλά το προσεχές εξάμηνο» είπε ο Νταβούτογλου και κατέληξε: «Μετά τις συνομιλίες του Ιανουαρίου, το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο μπορεί να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, τον Απρίλιο ή το Μάιο μπορεί να γίνουν τα δημοψηφίσματα, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2012 το νέο κράτος όπου ο Πρόεδρος θα πρόσκειται στη μία πλευρά και ο υπουργός Εξωτερικών στην άλλη, να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Έτσι και η ΕΕ θα δείξει ότι έχει όραμα ειρήνης. Εάν όμως η ΕΕ δώσει μονομερώς την προεδρία στους Ελληνοκυπρίους, πράγμα που θα τους ενισχύσει, τότε η ΕΕ θα έχει απολέσει το κύρος της».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top