GuidePedia

0

Η Υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου, έδωσε απαντήσεις σε δημοσιεύματα που αφορούσαν το ενδιαφέρον του Ισραήλ για τη δημιουργία σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στη νήσο. Επιπλέον, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, η Τουρκία θα μπορέσει να επωφεληθεί από την εξόρυξη του φυσικού αερίου, μόνο αν υπάρξει λύση του Κυπριακού.
Το δημοσίευμα που ακολουθεί προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.

Πραξούλα: Η Τουρκία θα επωφεληθεί από το αέριο μόνο με λύση του κυπριακού (βίντεο)
Η Υπουργός Εμπορίου στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια περί αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου μέσω Τουρκίας.
Η Πραξούλα Αντωνιάδου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος προέβη σε αυτή τη δήλωση έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει τα κίνητρα που μπορεί να έχει η Τουρκία σε μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού.
Σχετικά με τα επόμενα βήματα
Η υπουργός Εμπορίου είπε ότι πλέον συζητείται το είδος της υποδομής ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει στην εγχώρια αγορά και αργότερα να μπορεί να εξάγεται. Για άλλη μια φορά είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η δημιουργία τερματικού υγροποίησης αλλά πρώτιστος στόχος είναι να το φυσικό αέριο να φθάσει στην εγχώρια αγορά.
Όσο αφορά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μειώνεται το Ισραηλινό ενδιαφέρον για δημιουργία τερματικού στην Κύπρο, είπε υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιωτικές εταιρείες και όχι από κρατικές για τις οποίες αναφέρονται τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
Αναφερόμενη στον Β’ γύρο αδειοδότησης, η Πραξούλα Αντωνιάδου δήλωσε ότι τα κείμενα είναι έτοιμα και θα σταλούν την ερχόμενη Δευτέρα στην ΕΕ για μετάφραση τους και δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top