GuidePedia

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα συνεχίσουν να βοηθούν την Τουρκία" στον αγώνα της κατά των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστών (ΡΚΚ) δήλωσε από την Άγκυρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι "έτοιμη να συζητήσει" την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία.



"Στις συνομιλίες που είχαν εδώ στην Άγκυρα ήμουν πολύ σαφής ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βοηθούν την Τουρκία να αντιμετωπίσει την απειλή" του ΡΚΚ, είπε ο Πανέτα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.



Την Πέμπτη ο Πανέτα συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάτ και με τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.



Πρόσφατα οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Τουρκία τρία ελικόπτερα τύπου Super Cobra για να χρησιμοποιηθούν κατά των ανταρτών του ΡΚΚ το οποίο τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Άγκυρα χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση. Επίσης, ο αμερικανικός στρατός επανέφερε από το βόρειο Ιράκ στη βάση του Ιντζιρλίκ, στη νότια Τουρκία, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator αποστολή των οποίων είναι να συλλέγουν πληροφορίες για τις θέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ.




Η παραχώρηση των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία προσκρούει μέχρι τώρα στο Κογκρέσο, ορισμένα μέλη του οποίου ανησυχούν για την επιδείνωση των σχέσεων της Άγκυρας με το Ισραήλ. "Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας, όπως και του Ισραήλ, να προχωρήσουν και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους", κατέληξε ο Πανέτα.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top