GuidePedia

0
Με αποδέκτη τον Γερμανό φορολογούμενο, η Μέρκελ προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους μπορεί να πλήξει την ανάκαμψη της ίδιας της γερμανικής οικονομίας


Για τον κίνδυνο η κρίση χρέους της ευρωζώνης να οδηγήσει σε χρεοκοπία μιας χώρας και να απειλήσει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, προειδοποιεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι το 60% των γερμανικών εξαγωγών διοχετεύονται στην ΕΕ.

Με αποδέκτη τον Γερμανό φορολογούμενο, η Μέρκελ προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους μπορεί να πλήξει την ανάκαμψη της ίδιας της γερμανικής οικονομίας
Αναφερόμενη στον κίνδυνο που διατρέχει η γερμανική οικονομία από την κρίση της ευρωζώνης, η καγκελάριος Μέρκελ, τονίζει στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα στο διαδίκτυο:
"Εάν δεν ενεργήσουμε σωστά, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ακριβώς αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για δεκαετίες και οπωσδήποτε πρέπει να αποτραπεί.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μιας χώρας. Αντίθετα, πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα των χωρών που βρίσκονται σε δυσχέρεια και να τους δώσουμε την ευκαιρία να εξυπηρετήσουν το χρέος τους". "
Στο μήνυμά της η Αγκελα Μέρκελ υπενθυμίζει ότι το 60% των γερμανικών εξαγωγών διοχετεύεται στην ΕΕ και προσθέτει ότι εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που διασφαλίζει το ευρώ "είναι ορθό και καλό να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε το ευρώ να παραμείνει ένα ισχυρό νόμισμα".
Η Γερμανίδα καγκελάριος καταλείγει: "Δεν επιτρέπεται να κάνουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας παγκοσμίως, γιατί κάτι τέτοιο θα απειλούσε και τη Γερμανία".

Οι προειδοποιήσεις και επισημάνσεις της Α. Μέρκελ, ήρθαν μόλις μια μέρα μετά την έκγριση της επιπλέον βοήθειας της Ελλάδας από το κοινοβούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι ιδιώτες θα επιμεριστούν το βάρος της διάσωσης.
Την ίδια ώρα, η Ενωση Γερμανικών Τραπεζών εμφανίστηκε να συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ για την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Την ερχόμενη εβδομάδα το ζήτημα του ελληνικού χρέους αναμένεται να μονοπωλήσει τη συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top