GuidePedia

0

Την πλέον απροκάλυπτη επιχείρηση εκτουρκισμού Ελλήνων κατοίκων της Θράκης υλοποίησαν ανενόχλητοι οι Τούρκοι πρόσφατα, εκμεταλλευόμενοι την πάγια ελληνική τακτική του κατευνασμού η αποφυγής εντάσεως με τους Τούρκους, ακόμα και όταν οι ενέργειες τους ξεπερνούν κάθε όριο. Για το τι ακριβώς έγινε μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ από την Θράκη.

Στις 30 Απριλίου αφίχθη στο Δροσερό Ξάνθης (οικισμός Αθίγγανων-Ρομά) ομάδα "ειδικών νοσηλευτών" από την Τουρκία- με έξοδα του αδιόρθωτου προξένου Κομοτηνής- επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Τουρκές Χαζημεμίς (φυσικοθεραπευτής το επάγγελμα). Αποστολή της απρόσκλητης αυτής ελεύσεως της τουρκικής...υγειονομικής ομάδας ήταν η μαζική εκτέλεση περιτομής (σουνέτι, στην ευγενή γλώσσα των Τούρκων) σε όσους κατοίκους του χωριού το επιθυμούσαν! Την σχετική εκδήλωση ακολούθησε η καθιερωμένη στις τουρκικές φιέστες διανομή πιλαφιού (κέρασε το προξενείο).

Με άλλα λόγια, αν βγάλουμε από τη μέση το γεγονός ότι πρόκειται για μια θρασύτατη επιχείρηση εκτουρκισμού των κατοίκων ενός ελληνικού χωριού, είχαμε και την εκτέλεση επεμβάσεων (ιατρικών πράξεων, στην ουσία) εντός της Ελληνικής επικράτειας απο Τούρκους άγνωστης επαγγελματικής ιδιότητας και χωρίς καμία άδεια.



Τελικά, τι πρέπει να γίνει για να αφυπνισθούν αυτοί που εκπροσωπούν το ΥΠΕΞ στη Θράκη, οι οποίοι εξακολουθούν να γυρνούν την πλάτη σε κάθε πρόκληση των Τούρκων; Να αρχίσουν να κάνουν και σε αυτούς σουνέτι οι Τούρκοι, και μάλιστα με το ζόρι;

Του Μάνου Ηλιάδη 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top