GuidePedia

0
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Κάθε άλλο παρά απλά φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Τουρκία, μετά την πρόσφατη βομβιστική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που συνόδευε τον Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του σε επαρχία της χώρας.
Μπορεί ο Τούρκος πρωθυπουργός να μην κινδύνευσε, καθώς είχε αποχωρήσει νωρίτερα με ελικόπτερο, οι συνεργάτες του ωστόσο δείχνουν έντονα θορυβημένοι από το συμβάν, και ανησυχούν για κορύφωση της έντασης, όσο θα πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, τον Ιούνιο.
Για τον λόγο αυτό, πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του. Ακύρωσε αρκετές συναντήσεις εργασίας που θα είχε, ενώ φαίνεται ότι θα οδηγηθεί και σε τροποποίηση του προγράμματος δημοσίων εμφανίσεών του, προκειμένου να υπάρχει βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια της παρουσίας του.
Οι εκλογές του Ιουνίου αναμένεται να είναι καθοριστικές για το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας. Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν σαρωτική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία, που θα του επιτρέψει στη συνέχεια να αλλάξει το Σύνταγμα, και ενδεχομένως να μετακινηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενισχύοντας τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα με αυξημένες εξουσίες.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top