GuidePedia

0
ΜΗΝΥΜΑ στην Αγκυρα ότι δεν υπάρχει καµιά συζήτηση για το Αγαθονήσι και το Φαρµακονήσι, αλλά και να «µαζέψει» τις κινήσεις εθνικιστικών κύκλων στην προεκλογική της περίοδο, στέλνει η Αθήνα.

Αφορµή αποτελεί τόσο η προσπάθεια των Τούρκων να εµφανίσουν τα νησιά ως «γκρίζες ζώνες» (όπως προκύπτει από το δηµοσίευµα των «ΝΕΩΝ» µε τις διαρροές του Wikileaks), όσο και το συµβάν που επιχείρησαν να δηµιουργήσουν στο Αγαθονήσι υποψήφιοι τούρκοι βουλευτές.

Σε σκληρή γραµµή ο ∆.∆ρούτσας κάλεσε την Τουρκία να βάλει στο µυαλό της ότι «δεν υπάρχει αµφισβήτηση ούτε για σπιθαµή ελληνικής γης», ενώ ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπογράµµισε ότι «πρέπει στην Τουρκία να επιδειχθεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

«∆εν υπάρχει και δεν µπορεί να υπάρξει τέτοιο θέµα, το καθεστώς είναι ξεκάθαρο», είπε χθες ο Γ. ∆ελαβέκουρας, µε αφορµή το δηµοσίευµα των «ΝΕΩΝ» για τις δηλώσεις Νταβούτογλου για το Αγαθονήσι, αλλά και τις δηλώσεις βουλευτών του ∆ηµοκρατικού Κόµµατος της Τουρκίας ότι τα νησιά είναι τουρκικά. Μάλιστα, στελέχη του κόµµατος επιχείρησαν προχθές να µεταβούν µε σκάφος στα νησιά και οι λιµενικές αρχές τούς ενηµέρωσαν ότι δεν µπορούσαν να παραµείνουν χωρίς τα προβλεπόµενα έγγραφα. Ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο «αδειάζει» µεν την κίνηση των βουλευτών, σηµειώνει δε ότι πρέπει να αποφεύγονται µονοµερείς ενέργειες «κι από τις δύο πλευρές».

Κατά τα λοιπά, οι δηλώσεις ήταν στο ίδιο κλίµα των διαρροών που είχανγίνει την περασµένη εβδοµάδα, όπου, επί της ουσίας, η Τουρκία παραδεχόταν ότι θέτει το θέµα του Αγαθονησίου. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση, «τις τελευταίες µέρες έρχονται στην επικαιρότητα τα υπάρχοντα προβλήµατα στο Αιγαίο», στο οποίο, όπως σηµειώνεται, «υπάρχουν αλληλένδετα θέµατα».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top