GuidePedia

0
του Πανίκου Ελευθερίου
Αξίζει να διαβάσετε από την εφημερίδα «Σημερινή» το άρθρο του Σάββα Ιακωβίδη, το οποίο ασχολείται με τις γνωστές ασυναρτησίες της πλειοψηφίας των ηγετών μας για την λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που σέβεται, τάχατες, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γίνεται αναφορά στο άρθρο για το νέο βιβλίο της Φανούλας Αργυρού με το οποίο τεκμηριώνει το πόσο καταστροφική θα είναι για τον Κυπριακό Ελληνισμό η "λύση" Δ.Δ.Ο. Δυστυχώς, παρά τα άρθρα έγκριτων δημοσιογράφων, παρά τα βιβλία που τεκμηριώνουν την χρεοκοπημένη πολιτική προς επίτευξη Δ.Δ.Ο., οι πλείστοι ηγέτες επιμένουν σε αυτή την χίμαιρα και με πρωτοστάτη τον Πρόεδρο μας εκβιάζουν καθημερινά: Ή Δ.Δ.Ο. ή διχοτόμηση!
Όσοι όμως βλέπουν πέρα από το δάκτυλο τους, ξέρουν ότι η διχοτόμηση δεν είναι καν στις επιλογές τις Τουρκίας. Αν ήταν, πολύ πιθανόν να την είχε πετύχει εδώ και χρόνια. Όσοι έχουν κρίση και διερευνούν λίγο και εμβαθύνουν πέρα από τις ασυναρτησίες των ηγετών (που καταγράφονται και στο άρθρο), γνωρίζουν ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στα δικά της μέτρα. Ας αναρωτηθούν γιατί δέχθηκε η Τουρκία το σχέδιο Ανάν. Το δέχθηκε γιατί την εξυπηρετούσε πλήρως ακριβώς γιατί θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για αυτό που κάποιοι ονομάζουν "βελούδινη κατάκτηση της Κύπρου".
Επί του ιδίου θέματος, πριν από λίγο καιρό, είχα παρακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με ομιλητή τον γιο του Γιάννη Καρεκλά, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει, ο οποίος προφανώς είναι ένας λαμπρός επιστήμονας και του οποίου οι απόψεις μάλλον διαφέρουν όπως η μέρα από την νύκτα, από αυτές του πατέρα του. Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω, απ’ ότι θυμάμαι, τα κύρια συμπεράσματα της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας του κ. Καρεκλά, ήταν τα ακόλουθα:
1. Η Τουρκία δεν ευνοεί την διχοτόμηση, γιατί πάλι θα έχει Ελληνικό στρατό στο "μαλακό υπογάστριο" της.
2. Οι ξένοι (η λεγόμενη διεθνής κοινότητα) δεν ευνοούν την διχοτόμηση και την αναγνώριση του ψευδοκράτους γιατί έτσι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου αφού υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις και αλλού (π.χ. Τσετσενία,) και κάποιες μεγάλες δυνάμεις (π.χ. Ρωσία, Ισπανία) δεν θα ήθελαν να υπάρχει το νομικό προηγούμενο.
3. Η Τουρκία επιλέγει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία γιατί μέσω αυτής (των απαράδεκτων προνοιών της – π.χ. Τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή εποίκων, σταθμισμένη ψήφο κ.α.) θα πετύχει σταδιακά και μάλλον αναίμακτα μέσω μιας διαδικασίας "Αλεξανδρεττοποίησης", την κατάκτηση ολόκληρης της Κύπρου, αφού οι Έλληνες, η μπορώντας να αντέξουν την ρατσιστική "λύση" θα φύγουν από την Κύπρο με την θέληση τους (ή από βίαιες αντιδράσεις και επεισόδια που θα προκληθούν από την τ/κ κοινότητα η οποία σε κάποιο στάδιο θα γίνει πλειοψηφία).
Κατά τον κ. Καρεκλά δηλαδή (και για όσους όπως είπαμε βλέπουν πέρα από τις ασυναρτησίες των ηγετών) το δίλημμα Διζωνική ή Διχοτόμηση είναι ανύπαρκτο. Με άλλα λόγια, γιατί να μην θέλει την Διζωνική η Τουρκία, αφού την θέλουν κι οι ανεπαρκείς ηγέτες μας και την συμφέρει πλήρως και να θέλει διχοτόμηση;
ΥΓ: Για όσους τους περισσεύει λίγος πολύτιμος χρόνος, επισυνάπτω μια δική μου απόπειρα να αναλύσω τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Με ώθησαν τότε να γράψω οι συνεχείς αναφορές του Προέδρου Χριστόφια στην «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με ότι αυτή συνεπάγεται.» Ελπίζω να το βρείτε κι αυτό ενδιαφέρον. Παραμένει ΔΥΣΤΥΧΩΣ επίκαιρο αφού απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν με 76%, μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έφυγε ο Ταλάτ, ήρθε ο Έρογλου, αλλά τα μυαλά των ηγετών μας (και αυτών δυστυχώς που ετοιμάζονται να "συσπειρωθούν" ψηφίζοντας τους), ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top