GuidePedia

0

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κύριος μεσολαβητής, μεταξύ Σερβίας και Βοσνίας/Ερζεγοβίνης
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιούλ, στη διάρκεια της παραμονής της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Καραντζόρντζεβο , δήλωσε ότι η διάσκεψη Κορυφής, μεταξύ της Τουρκίας, της Σερβίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα στην περιοχή.

Ο Γκιούλ δήλωσε την Κυριακή ότι η τριμερής διαδικασία πού έχει ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ της Β/Ε και της Σερβίας, άρχισε με αμοιβαία κατανόηση.

Υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η Σερβία και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη απέστειλαν τα τελευταία χρόνια πρέσβεις στο Βελιγράδι ή στο Σεράγεβο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, υπενθύμισε ότι στις 24 Απριλίου του περασμένου έτους, η πρώτη συνάντηση κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, με το πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, τον Γκιούλ, τον πρόεδρο της Β/Ε, Χάρις Σίλατς, εγκρίθηκε διακήρυξη στην οποία εγγυάται η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Β/Ε.

«Η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, καθώς και στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της Σερβίας», πρόσθεσε ο Γκιούλ.

Ο Τάντιτς, ο Γκιούλ και τα μέλη της βοσνιακής προεδρίας, ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, Ζέλικο Κόμσιτς και Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, σήμερα στο Καραντζόρντζεβο θα πραγματοποιήσουν τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των τριών χωρών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top