GuidePedia

0
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Λίβυο ομόλογό του Αλ Μπαγντάντι Αλ Μαχμούντι, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ελλάδας για την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε στον κ. Αλ Μαχμούντι την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ, χωρίς να λάβει κανενός είδους διαβεβαίωση ότι η τρίπολη θα συμμορφωθεί. Αντίθετα ο Λίβυος πρωθυπουργός επέμεινε στην αναστολή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας.

“Κέρδη Καντάφι”

Τον έλεγχο της πόλης Κούφρα πήραν οι δυνάμεις του Καντάφι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, επικαλούμενη δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου. Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ένοπλος των αντικαθεστωτικών επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν τον έλεγχο της Κούφρα.

«Περίπου εξήντα 4X4, με περίπου 250 λίβυους στρατιώτες, έφτασαν στην Κούφρα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι αντικαθεστωτικοί αποσύρθηκαν αφού «προέβαλλαν μικρή αντίσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις του Καντάφι «ελέγχουν τώρα τα τρία τέταρτα της πόλης», ενώ δεν υπάρχουν θύματα από την άφιξη των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη.

Διαδήλωση υπέρ Καντάφι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Νατοϊκή επίθεση στη Λιβύη, πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στο Ψυχικό Λίβυοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ του Μουάμαρ Καντάφι, κρατώντας φωτογραφίες του αλλά και πανώ που έγραφαν «Ο Θεός, ο Μουάμαρ και η Λιβύη μόνο» και «όχι στην ξένη επέμβαση, όχι στον διαχωρισμό της Λιβύης».

Τρεις αντικαθεστωτικοί Λίβυοι, με την χρήση τηλεβόα εναντιώθηκαν στους συγκεντρωμένους, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Καντάφι, αλλά η αστυνομία τους απομάκρυνε διακριτικά. Η αστυνομία μάλιστα απέκλεισε για λίγη ώρα την οδό Χαριτωνίδου, κάθετη στην Μεσογείων και την οδό Ταπαγιέρα όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top