GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες μου οι συνομιλίες ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ για επιστροφή σε επίπεδο κανονικών διπλωματικών σχέσεων έχουν «κολλήσει αλλά δεν έχουν καταρρεύσει». Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ εμμένει στο να ζητήσει «το ΙΣΡΑΗΛ επίσημα και ξεκάθαρα συγνώμη για το ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ». Οι Ισραηλινοί (μέχρι και χθες ) δεν απολογούνται αλλά
«είναι έτοιμοι να εκφράσουν την λίπη τους και να καταβάλουν(όπος έχω γράψει) 100.000 δολάρια σε κάθε μια από τις 9 οικογένειες που έχασαν μέλος τους στην καταδρομική επιχείρηση». ΕΠΙΣΗΣ η ΤΟΥΡΚΙΑ(και αυτό είναι σημαντικό) ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ(ΝΟΜΙΚΑ κλπ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(οι οποίοι στο μέλλον μπορεί να προσαχθούν σε δίκη στο εξωτερικό),και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ». Διάφορες πηγές από την ΚΩΝ/ΠΟΛΗ μου έλεγαν ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του AKP υποστηρίζουν ότι για να κερδίσει σημαντικό προβάδισμα στις προσεχείς εκλογές ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ θα πρέπει να διατηρήσει απέναντι στον κόσμο σκληρή γραμμή απέναντι σε ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ».

Στο ΙΣΡΑΗΛ οι ΥΠΕΞ-ΥΦΥΠΕΞ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ-ΑΓΙΑΛΟΝ διαφωνούν κάθετα με την περίπτωση της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ, ενώ με αυτή συντάσσονται τα κορυφαία στελέχη των Ισραηλινών ΕΔ αλλά και ο ΥΠΑΜ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ(παρά το γεγονός ότι είναι από τους ελάχιστους υπουργούς που διατηρούν φιλοτουρκική στάση τα τελευταία δέκα χρόνια).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top