GuidePedia

0
Κώστας Τζεβελέκος Ο “κύβος ερρίφθη”. Το εβραϊκό Λόμπι στις ΗΠΑ έχει αγανακτήσει με την προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ και αποφάσισε να υποστηρίξει την ψηφοφορία που θα γίνει στο Κογκρέσο στις 11 Ιανουαρίου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Όλοι στην Αμερική γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει “Εβραϊκό Λόμπι” και ποιες είναι οι διασυνδέσεις του με τους βουλευτές του Κογκρέσου.
Το Ισραήλ δεν έχει πάρει επίσημη θέση επί του θέματος και κρατάει χαμηλούς τόνους. Όμως ανώτατα στελέχη της Ισραηλινής κοινότητας σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Έρεβαν της Αρμενίας τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος των Αρμενίων.
Το “newscode” επικοινώνησε με ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις και αυτό που μας διαβεβαίωσαν είναι ότι : « Το αρμενικό και εβραϊκό Λόμπι συνεργάζονται άψογα επάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί είμαστε δύο λαοί οι οποίοι έχουμε υποφέρει και εμείς ως ολοκαύτωμα και οι Αρμένιοι ως γενοκτονία». Με έμφαση μας υπογράμμισαν ότι Ολοκαύτωμα και γενοκτονία έχουν την ίδια έννοια . Οι σοβαροί αναλυτές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το ψήφισμα ενάντιων των Τούρκων στις 11 Ιανουαρίου θα περάσει από το Κογκρέσο με αποτέλεσμα να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση Ερντογάν και μάλιστα ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην γειτονική μας χώρα.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top