GuidePedia

0
Με τελείως διαφορετικά συναισθήματα θα συναντηθούν Γ.Παπανδρέου και Ν.Σαρκοζί,στο Παρίσι. Ο πρώτος θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών. Ο δεύτερος μόλις σχημάτισε νέα κυβέρνηση,στην οποία εμπιστεύτηκε τη θέση του υπουργού Άμυνας στον Αλέν Ζιπέ. Παρόλα αυτά τα νέα που θα του πει ο πρωθυπουργός δεν θα βελτιώσουν τη διάθεση του Γάλλου προέδρου.

Το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων έως έξι  γαλλικών φρεγατών Fremm για το ελληνικό ΠΝ, αναγκαστικά πάει πίσω. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να προχωρήσει στο μέλλον αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση θα ήταν πρόκληση να ανακοινώσει η κυβέρνηση εξοπλιστικό πρόγραμμα που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα αγγίξει τα 5 δις ευρώ! Και μάλιστα για ένα πρόγραμμα που η αναγκαιότητά του αμφισβητείται ανοιχτά ακόμη και από διακεκριμένους ναυάρχους,όπως ο Νίκος Πάππας.

Το θέμα της ναυπήγησης των γαλλικών φρεγατών είναι συνδεδεμένο με την τύχη των ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία σ΄ αυτό προσβλέπουν για την σωτηρία τους. Το πρόγραμμα δεν θα διαγραφεί,οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αλλά υπογραφές δεν θα πέσουν. Το πρόγραμμα των Fremm θυμίζει αρκετά την υπόθεση των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. Και για τα δύο προγράμματα υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ,η οποία όμως για οικονομικούς λόγους "πάγωσε". Τα Eurofighter,λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, οι φρεγάτες λόγω επικείμενου ...φαλιμέντου.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top