GuidePedia

0
Στέφανος Νικήτας
Μία εφαρμογή για το iphone που επιτρέπει στον χρήση να παρακολουθεί την εξέλιξη των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη, κατασκεύασε μία ομάδα ακτιβιστών που επιχειρεί έτσι να δείξει ότι η δραστηριότητα του Ισραήλ εντείνεται
Εκστρατεία κατά των ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη έχει ξεκινήσει μια Αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση που εγκαινίασε χθες μία εφαρμογή που
επιτρέπει να παρακολουθεί κάποιος μέσω τηλεφώνου iPhone και του iPad την εξέλιξη της εποικιστικής δραστηριότητας των εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση , με έδρα την Ουάσινγκτον, Americans For Peace Now- Οι Αμερικανοί για την ειρήνη τώρα- που με την εφαρμογή θα επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση, σε πληροφορίες σχετικά με τους ισραηλινούς οικισμούς σε πραγματικό χρόνο στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτό τονίζει στο ανακοινωθέν της η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΚΟ Ντέμπρα ΝτεΛι "Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, μπορεί πλέον να συνδεθεί στη δωρεάν εφαρμογή και να παρακολουθήσει την επί τόπου πραγματικότητα".

Την εφαρμογή αυτή θα μπορεί κάποιος να την κατεβάσει από την ψηφιακή πύλη iTunes της Apple.

Όπως αναφέρει η ΝτεΛι "δείχνει την ωμή πραγματικότητα» των συνεπειών από τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, προσθέτει η ίδια, υποσχόμενη να παραθέτει "σαφή" γεγονότα με "άνευ προηγουμένου λεπτομέρειες".

Το όνομα της εφαρμογής είναι Facts on the Ground The APN Map Project- Δεδομένα στην Περιοχή: Το Σχέδιο του Χάρτη της ΑΡΝ. Η λειτουργία της βασίζεται σε λογισμικό που χρησιμοποιεί έναν χάρτη της περιοχής από το Google, στον οποίο σημαίνονται με μπλε χρώμα οι κατοικίες των εποίκων και με κόκκινο οι οικισμοί που δεν αναγνωρίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Επιλέγοντας κάποιος τους οικισμούς είναι δυνατόν να γνωρίζει το μέγεθός τους και την ημερομηνία δημιουργία τους.

Η εφαρμογή, που είναι άλλωστε ορατή και στην ιστοσελίδα peacenow.org/map και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε άλλα σμάρτ φόνς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top