GuidePedia

0

Σε ερώτηση αν υπάρχει «μυστική διπλωματία» στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τι έχει να πει για τις πληροφορίες ότι ο Αλεξ Ρόντος και η Μ. Κοππά συμμετέχουν σ’ αυτού του είδους τη διπλωματία (βλ. σχετικά Alex Rondos: Ο νεκροθάφτης του “Μακεδονικού”;), ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας δηλώσε: “(…) Τώρα, όσο αφορά τον κ. Ρόντο. Όπως γνωρίζετε, ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν, συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Ρόντος όμως σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο, αλλά εάν μπορούν και άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή και άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών, ελληνικής κυβέρνησης και κ. Ρόντου.
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ επισημαίνει:
Ποιον κοροϊδεύει ο υπουργός εξωτερικών για το ρόλο του Αλ. Ρόντος; Η θέση του υπουργού ότι οι υπηρεσίες του Αλ. Ρόντος είναι “ευπρόσδεκτες” επειδή είναι “καλός γνώστης των Βαλκανίων” μιλάει από μόνη της. Είναι πράγματι γνωστός ο ρόλος του κ. Ρόντος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των ΗΠΑ και της ΕΕ στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της, στη διαμόρφωση κρατών προτεκτοράτων στα Βαλκάνια και αλλού. 

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Strategy Report

Δημοσίευση σχολίου

 
Top