GuidePedia

0
Ο αρχηγός της πολυεθνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, προειδοποίησε ότι απειλείται οι ζωή στρατιωτών εάν μια αμερικανική εκκλησία προχωρήσει, όπως έχει προγραμματίσει - στο συμβολικό κάψιμο του Κορανίου ανήμερα της επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Αν γίνει αυτό θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην Καμπούλ αλλά σε όλο το κόσμο, είπε ο στρατηγός Πετρέους.
"Θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των στρατιωτών και η όλη προσπάθεια στο Αφγανιστάν" τόνισε. Τέτοιες πράξεις, πρόσθεσε, εξυπηρετούν τα σχέδια των Ταλιμπάν και ενισχύουν το αντιαμερικανικό αίσθημα σε όλο το κόσμο.


Η εκκλησία Dove World Outreach Center ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στο Γκέινσβιλ, 500 χιλιόμετρα από το Μαϊάμι, και καλεί και άλλα θρησκευτικά κέντρα να κάνουν το ίδιο στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων και για να πολεμήσουν «τον δαίμονα του Ισλάμ».





Ο πάστορας της συγκεκριμένης εκκλησίας Τέρι Τζόουνς αναγνωρίζει πως οι ανησυχίες του Ντέιβιντ Πετρέους είναι «δικαιολογημένες». Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal προσθέτει: «Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους φανατικούς μουσουλμάνους. Δεν θα μας εξουσιάζει πια ο φόβος και οι απειλές».





Τη Δευτέρα εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Καμπούλ φωνάζοντας «θάνατος στην Αμερική» και καίγοντας ομοιώματα του πάστορα Τέρι Τζόουνς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top