GuidePedia

0
Μετά την ‘αλληλεγγύη’, που αποτελεί σαφώς πια το νέο σύνθημα της κυβέρνησης, εμφανιζόμενο με διάφορες μορφές σχεδόν σε κάθε ομιλία του πρωθυπουργού, η ‘αλλαγή σελίδας’ φαίνεται να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της, με σκοπό να εδραιωθεί το φθινόπωρο.
Με πρώτο (ή δεύτερο μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη) σταθμό την ΔΕΘ, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει την αναστροφή του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ μετά τις απώλειες που υφίσταται εξαιτίας των σκληρών μέτρων, στρέφοντας το βλέμμα στην ανάπτυξη.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη σύσταση δύο ομάδων εργασίας, μία για την κοινωνική πολιτική και μία για την ανάπτυξη. Σε αυτές θα συμμετέχουν μέλη της κυβέρνησης και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Ήδη, προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η εξυπηρέτηση του πολίτη -και η καλύτερη επικοινωνία της- με απώτερο στόχο η βελτίωση της καθημερινότητάς του σε απλά πράγματα που δεν απαιτούν πολλά χρήματα, να βοηθήσει στην αναστροφή του κλίματος, όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται δημοσκοπικά.
Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/7) στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν τα όσα θα πρέπει να γίνουν στο δίμηνο που ακολουθεί ως το φθινόπωρο, με ιδιαίτερο βάρος στη διαχείριση των ‘καλοκαιρινών’ κρίσεων, όπως τυχόν πυρκαγιές, αλλά και προβλήματα στις μετακινήσεις των τουριστών από τα λιμάνια. Τις απόψεις των υπουργών του ζήτησε ο κ.Παπανδρέου και για το πώς θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για παροχές προς τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού, που έχουν πληγεί ακόμα περισσότερο.

Στη ΔΕΘ πάντως, η κυβέρνηση θα επιθυμούσε την ‘ολική επαναφορά’, για αυτό και η παρουσία του πρωθυπουργού  εκεί θα επιχειρηθεί κατά πληροφορίες να σηματοδοτήσει μία νέα περίοδο, ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Μετά τα ‘πρώτα θετικά σημάδια’ στην οικονομία, στόχος είναι ο κ.Παπανδρέου να είναι σε θέση στην ομιλία του εκεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με όσο το δυνατόν μάλιστα πιο άμεση απόδοση. Όσο για την επιχείρηση ‘κοινωνικό αντιστάθμισμα’ στα δύσκολα μέτρα, έχει ζητήσει ήδη από τους υπουργούς του αναλυτικά σημειώματα με τα περιθώρια που υπάρχουν και τους σχεδιασμούς κάθε υπουργείου, ώστε να αρχίσει και μία περίοδος ‘ανακούφισης’ κατά το δυνατόν των φτωχότερων τουλάχιστον τάξεων. Εκτός ατζέντας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν θα βρεθεί ασφαλώς και η Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στα μεγάλα έργα της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top