GuidePedia

0

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο θέμα της Μέσης Ανατολής. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η Ουάσινγκτον παραμένει «σύμμαχος εδώ και χρόνια».
«Μιλάτε για δημοκρατία όμως μετά κάνετε το αντίθετο της δημοκρατίας ... Όποτε αυτό σας βολεύει, τάσσεστε υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων και όποτε σας συμφέρει, μιλάτε για δημοκρατία» δήλωσε σε ομιλία του προς βουλευτές του κόμματός του, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στις ΗΠΑ σε αυτό το κομμάτι της ομιλίας του.

«Να αποκοπεί από τη Δύση ή την Ανατολή δεν θα ήταν ούτε δυνατό, ούτε δίκαιο για την Τουρκία. Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που έχει δείξει η ιστορία» πρόσθεσε την ώρα που πολλές δυτικές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, πιστεύουν ότι η Τουρκία στρέφεται προς την Ανατολή και τις αραβικές χώρες.

«Η χώρα που μπορεί να καταλάβει καλύτερα την αποστολή και τη σημασία της Τουρκίας είναι η επί χρόνια φίλη μας, οι ΗΠΑ» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι σε πολλές περιοχές η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν κοινούς στόχους.

Οι δύο χώρες έχουν «περιστασιακές» διαφωνίες, είπε, διότι «χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους και έχουν διαφορετικές προτεραιότητες» σε θέματα της περιοχής.


TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top