GuidePedia

0
Φούντωσαν τις τελευταίες ώρες οι φήμες για ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα. Πιθανότατα όχι στην αρχή της εβδομάδας αλλά αμέσως μετά την ψήφιση του χειρότερου νόμου των τελευταίων 200 ετών, αυτού που θα επιβάλλει σκληρά μέτρα στον ελληνικό λαό. Η ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει Πέμπτη ή Παρασκευή κι όχι φυσικά με 180 βουλευτές αλλά σαν απλό νομοσχέδιο, με πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει καταλήξει στο σχήμα της νέας κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αλλάξει ο… Μανωλιός και να πείσει τον κόσμο ότι τολμά να κάνει αλλαγές χωρίς πολιτικό κόστος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την σημερινή κυβέρνηση φεύγουν σίγουρα οι Ανδρέας Λοβέρδος (αν δεν παραιτηθεί προηγουμένως), Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις σε ότι αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον κ. Καστανίδη καθώς και την Τ. Μπιρμπίλη η οποία απέτυχε στο έργο της, αλλά οι στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό ίσως την κρατήσουν.

Στο Εξωτερικών θα πάει ως υπουργός ο Δ. Δρούτσας, εκτός κι αν θεωρήσει ο κ. Παπανδρέου ότι η εκπαίδευση δεν ολοκληρώθηκε.
Διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους οι κ. Ραγκούσης, λόγω Καλλικράτη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γ. Πανάρετο στο Παιδείας. Το πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή μάλλον θα την κρατήσει και ίσως φύγει ο υφυπουργός ο οποίος χρεώνεται και την αποτυχία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ένα σενάριο που παίζει δυνατά είναι η αξιοποίηση ή όχι κάποιων γνωστών από το παρελθόν οικονομικών παραγόντων, όπως Γ. Παπαντωνίου (έχει κακές σχέσεις με τον πρωθυπουργό), Α. Παπαδόπουλου (ίσως αναλάβει το Εργασίας) και Λ. Παπαδήμου. Ο τελευταίος ολοκληρώνει το Μάιο τη θητεία του στην ΕΚΤ και ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του στην κυβέρνηση, ίσως και σε ρόλο συμβούλου για τα οικονομικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top