GuidePedia

0
Σε αυτοκριτική για τη σιωπή της σε πολιτικά λάθη, την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην παραδοχή ότι ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος από τον πολιτικό κόσμο, προχώρησε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA το βράδυ της Παρασκευής η Ντόρα Μπακογιάννη.
"Οι πολιτικοί έχουμε μεγάλες ευθύνες για την κρίση. Με τη στάση μας πολλές φορές βλάψαμε το λαό μας"
είπε η Ντ. Μπακογιάννη και τόνισε την ανάγκη αλλαγής στάσης και νοοτροπιών από τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, αιτιολόγησε την απόφασή της να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα μέτρα, λέγοντας ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, προκειμένου να απελευθερωθεί η ροή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές του κράτους.

Παράλληλα όμως έβαλλε κατά της ηγεσίας της Ν.Δ. και την απόφαση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι ένα κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει τη χώρα, οφείλει να στηρίξει αξιόπιστα τη θέση του.

Σε ερώτηση γιατί δεν άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, η Ντ.Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι υπήρχαν διαφωνίες, αλλά δεν προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, καθώς έκρινε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης με την ισχνή πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Ερωτηθείσα για το εάν σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταβατική φάση και ότι θα αγωνιστεί ως ανεξάρτητη βουλευτής για αλλαγές καθώς όπως είπε: "Μας υπερβαίνουν οι περιστάσεις, ο κόσμος έχει οργή για εμάς τους πολιτικούς".

Ξεκαθάρισε δε ότι θα παραμείνει στη Βουλή, καθώς θεωρεί ότι η κέρδισε δίκαια την έδρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top