GuidePedia

1
Αεροσκάφος Τουπόλεφ 154 που μετέφερε τον πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης με αποτέλεσμα τον θάνατο 132 ανθρώπων, καθώς και του Πολωνού Προέδρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη και ο πιλότος μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος,
έπεσε τελικά πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά". Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ και 85μελής αντιπροσωπεία.Οπως μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ, επικαλούμενο ρώσους αξιωματούχους, δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους.
"Δεν υπάρχουν επιζώντες από την καταστροφή", τόνισε ο Σεργκέι Αντούφιεφ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24. "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαινε 85μελής αντιπροσωπεία και το πλήρωμα", πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με το Interfax, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε άμεσα εντολή να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Επίσης, ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ "ενημερώθηκε αμέσως" για το δυστύχημα και ζήτησε από τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σοΐγκου να σπεύσει το σημείο της καταστροφής, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο. Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας επέβαινε στο αεροσκάφος.

Ο Καζίνσκι ταξίδευε στη Ρωσία προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Σφαγή του Κατίν, όταν οι Σοβιετικοί σκότωσαν χιλιάδες Πολωνούς κρατούμενους, κυρίως στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας. Στη Βαρσοβία συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Καλημέρα σας.

    Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά. Λυπάμαι, για τον άδικο χαμό τους. Ο θεός ας φυλάει τον κόσμο όλο, ας τον προσέχει από κάθε κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top