GuidePedia

0
Την επιστροφή του Αλέκου Αλαβάνου με αφορμή τη διενέργεια του συνεδρίου του Συνασπισμού, το οποίο λόγω των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης πήρε μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου, μεθοδεύουν συγκεκριμένοι κύκλοι του κόμματος. Βασικό τους επιχείρημα είναι το ότι δεν μπορεί να απουσιάζει ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, που φυσικά συνδέονται με τα δημοσιονομικά προβλήματα.


Ειδικότερα, ήδη στο εσωτερικό του Συνασπισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι έμπειροι επί των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματος γνωρίζουν πολύ καλά ότι το γεγονός πως η «σκληρή» ομάδα του Αριστερού Ρεύματος έχει αρχίσει και ανεβάζει τους τόνους της κριτικής συνδέεται όχι μόνο με το επικείμενο συνέδριο, αλλά και με το ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Αλαβάνου στον Συνασπισμό.

Ετσι, άλλωστε, εξηγούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και την πρόσφατη πρόταση του κ. Λαφαζάνη να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια, παρά την περί του αντιθέτου άποψη της ευρύτερης πλειοψηφίας, αλλά και των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη» τόνιζαν χαρακτηριστικά στελέχη όλων των συνιστωσών με αφορμή αυτή την πρόταση Λαφαζάνη και φυσικά όλων τα μάτια είναι στραμμένα στο συνέδριο του Ιουνίου, ενώ οι περισσότεροι εκτιμούν ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Λαφαζάνη και Αλαβάνου. Την ίδια στιγμή, πάντως, η προοπτική επιστροφής, αλλά και απλής παρουσίας, του Αλέκου Αλαβάνου στο συνέδριο, συναντάει διάφορες αντιδράσεις. Και αυτό γιατί την ίδια στιγμή που στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι «είναι πολύ φρέσκες οι δηλώσεις του για παράδοση της κάρτας μέλους», άλλα στελέχη θεωρούν ότι ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την τέλεση του συνεδρίου είναι αρκετός για να γιατρέψει τις πληγές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είναι τυχαία η πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία πρότειναν στην τελευταία ανοιχτή εκδήλωση του Συνασπισμού τη συμμετοχή του τέως προέδρου Αλέκου Αλαβάνου ως ομιλητή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top