GuidePedia

0
Είχε χαρτογραφήσει όλες τις κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας στην Αττική.
Κωδικοποιημένο σημειωματάριο στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα βρήκαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Οπως λένε αξιωματικοί, με την αποκρυπτογράφησή του διαπιστώθηκε οτι είχε χαρτογραφήσει και καταγράψει όλες τις κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας που υπάρχουν στην Αττική, όπως επίσης και τις διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς καμία απο αυτές τις κάμερες να καταγράψουν τις κινήσεις του.Επίσης,ερευνώνται κάποια κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του 35χρονου και δεν ταιριάζουν σε κανέναν από τους χώρους τους οποίους χρησιμοποιούσε.
Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί υπό επιτήρηση άτομα του στενού περιβάλλοντός του στην Αθήνα και στην επαρχία.

Εξάλλου, αναμένονται από αύριο τα αποτελέσματα για το DNA από κηλίδες αίματος, που είχαν βρεθεί στον τόπο της συμπλοκής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στο νεκρό 35χρονο ή στο συνεργό του, ο οποίος διαφεύγει. Ταυτόχρονα, θα γίνει σύγκριση με υλικό DNA που έχει ληφθεί από σημεία διάφορων τρομοκρατικών ενεργειών, για να διαπιστωθεί αν ταυτίζεται με του Λάμπρου Φούντα.

"Φωτογραφίζουν" συνεργούς

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ΕΛ.ΑΣ. που μιλά στο Βήμα, ο Φούντας είχε επαφές με τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν καθοριστικό ρόλο σε ένοπλες επιθέσεις και σε ληστείες τραπεζών. “Ο ένας ήδη καταζητείται, ο δεύτερος έχει φυλακιστεί, ο τρίτος θεωρείται “ταμίας” του αντάρτικου πόλης και ο τέταρτος είχε εμπλακεί σε αρπαγή οπλισμού από αστυνομικούς”, αναφέρει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα άτομα αυτά αποτελούν σημαντικό πυρήνα του “αντάρτικού πόλεων”.

Ο άνθρωπος που στρατολόγησε τον Φούντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι 38χρονος αντιεξουσιαστής που έχει συλληφθεί κατά τη δεκαετία του 90 για ληστεία και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κύριο πρόσωπο των ενόπλων οργανώσεων. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος των αντιεξουσιαστών με ποινικούς παραβάτες και κυρίως με τον καταζητούμενο Νίκο Παλαιοκώστα. Από ποινικούς θεωρείται ότι είχαν προμηθευτεί και τα όπλα μάρκας Glock, με το οποίο πυροβολησε ο συνεργάτης του Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης ρόλο 33χρονου αντιεξουσιαστή, που καταζητείται ως μέλος των “ληστών με τα μαύρα” στην ενεργοποίηση Φούντα στις ένοπλες οργανώσεις.

Ο συνεργάτης

Ένας 30χρονος κάτοικος της Νέας Κηφισιάς είναι σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο συνεργάτης του Φούντα, που διέφυγε από τη συμπλοκή στη Δάφνη, εν μέσω αστυνομικών πυρών, ενώ στην επιχείρηση φέρεται να είχε ρόλο και ο 25χρονος αδελφός του πρώτου. “Αμφότεροι έχουν δραστηριοποιηθεί στις ένοπλες ομάδες και έχουν εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα δύο αδέλφια και ο Φούντας συμμετείχαν στην αστυνομική επίθεση κατά του τμήματος Αγίας Παρασκευής και σε άλλες επιθέσεις κατά αστυνομικών” αναφέρουν στο Βήμα αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής.

Η φίλη

Μεταξύ των ανθρώπων που ανακρίνονται μετά τη συμπλοκή της Δάφνης είναι και η 30χρονη φίλη του Φούντα, η οποία επίσης πρόσκεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η αστυνομία είχε διεξάγει έρευνα στο σπίτι της στα Εξάρχεια, μετά την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην επίθεση εκείνη είχε τραυματιστεί αστυνομικός των ΜΑΤ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top