GuidePedia

0
«Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ένωση» "
«Να στηρίξουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα» ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκτιμώντας ότι, αν στη Σύνοδο Κορυφής της δεν ληφθεί κάποια απόφαση, θα απειληθεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στα πλαίσια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, να στηρίξουν την πρόταση της Κομισιόν για ένα σύστημα συντονισμένων διμερών δανείων που θα τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας.

«Χρειαζόμαστε απόφαση σε αυτή τη σύνοδο για το πως να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, διαφορετικά θα συνεχιστεί η μεγάλη αβεβαιότητα», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε, καθώς αυτό θα απειλήσει την σταθερότητα της ευρωζώνης και θα ενθαρρύνει την κερδοσκοπία» είπε.

Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, εάν εγκριθεί ο μηχανισμός που προτείνει η Κομισιόν, οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους πριν ενεργοποιηθεί.

Το σχέδιο αυτό δεν παραβιάζει τον όρο της συνθήκης της ΕΕ για «μη διάσωση», πρόσθεσε.

Εκτίμησε επίσης ότι η διασφάλιση της σταθερότητας της νομισματικής ένωσης είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Βερολίνο θα συνεισφέρει εποικοδομητικά στην επίλυση της τωρινής κρίσης.

«Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και σταθερότητα. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ένωση. Και η σταθερότητα είναι προς το συμφέρον όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top