GuidePedia

0
Συνέρχεται αύριο, Τρίτη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τη φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε να προσφέρει αλλά με έναν τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη.


Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον κ.Καρατζαφέρη, «περιμένουμε τον διάλογο που είχαμε αρχίσει και που αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει τουλάχιστον από την πλευρά της Πολιτείας. Η Εκκλησία έχει ειδική συνοδική Επιτροπή και περιμένουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες της Πολιτείας, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανάλογες με εκείνες του 1987. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο έθνος και πιστεύω πως από τον διάλογο θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα».

Ο ίδιος τόνισε ότι διαφωνεί με το «αποφασίζω και διατάσσω» για την φορολόγηση της Εκκλησίας. «Είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου. Από τον διάλογο αυτό και η Πολιτεία θα κερδίσει αλλά και η Εκκλησία που έχει προσφέρει πολλά στο έθνος».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top