GuidePedia

0
Παρέμβαση της υπουργού Υγείας προκάλεσε δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου, βάσει του οποίου λειτουργούσε στη χώρα εκτεταμένο κύκλωμα προώθησης συγκεκριμένων φαρμάκων, με τη συνδρομή επαγγελματιών της Υγείας – ακόμη και σε δημόσια νοσοκομεία.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, τα στοιχεία έχουν φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν σημειώματα, που «δείχνουν» ότι το κύκλωμα είχε εσωτερική πληροφόρηση για τη διακίνηση φαρμάκων μέσα στα νοσοκομεία, ώστε στη συνέχεια .....να προσεγγίζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι για την προώθησή τους.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν αποκλείεται, μέρος του μηχανισμού να δρούσε μέσα από το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, μέλος Πρωτοβουλίας Πολιτών υπουργείο καταγγέλλει ότι τα στοιχεία που δείχνουν τη δραστηριότητα του κυκλώματος, καταστράφηκαν, στις 30.12.09. Συγκεκριμένα βρέθηκαν πεταμένα έξω από το κτίριο του υπουργείου σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Μετά το δημοσίευμα, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέπεμψε στο Γενικό Επιθεωρητή Υγείας κ. Σαμπατακάκη την υπόθεση, με την εντολή της άμεσης και πλήρους διερεύνησης του θέματος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top