GuidePedia

0
Έπειτα από μια μακρά περίοδο σιωπής, αλλά και διακοπών, η μεγάλη χαμένη της κούρσας διαδοχής Καραμανλή, φαίνεται ότι ετοιμάζει την επαναφορά της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το επιτελείο της, η Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας καταλήξει στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα, θα ξεκινήσει πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα θυμίζουν την… ισορροπία του τρόμου.......
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να κινηθεί σε τεντωμένο σχοινί: από τη μια φέρεται να λέει σε συνομιλητές της ότι θα εκφράζει τις απόψεις της, αλλά αποκλείει παράλληλα το ενδεχόμενο να κινηθεί σε τροχιά υπονόμευσης του Αντώνη Σαμαρά.
Δεν κρύβει, βεβαίως, ότι με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη χωρίζει πολιτική άβυσσος. Αναγνωρίζει πως έχουν "διαφορετικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων" και παραδέχεται ότι "εκ των πραγμάτων, αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, θα παρατηρηθούν και διαφωνίες". Μάλιστα, στελέχη που γνωρίζουν καλά τον τρόπο που σκέφτεται η Ντόρα Μπακογιάννη στοιχηματίζουν όχι μόνο ότι θα έχει "διακριτό πολιτικό στίγμα", αλλά και πως "δε θα διστάσει να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής", όπως εκτιμά εις εξ αυτών στο newstime.gr.
Στρατηγική "τάσης"

Η κ. Μπακογιάννη, παρά τις πολυήμερες διακοπές της, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με στελέχη του στρατοπέδου της, τα οποία παραμένουν στο πλευρό της.
Στους συνομιλητές της αναφέρει συχνά έναν αριθμό: 40.
Πρόκειται για το 40% των ψηφοφόρων της 29ης Νοεμβρίου, που υποστήριξαν τη δική της υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. "Και ενέκριναν την πολιτική πλατφόρμα μου. Γιατί εγώ είχα μιλήσει συγκεκριμένα, είχα πει τι θέλω να αλλάξω στο κόμμα", φέρεται να είπε πρόσφατα σε συνομιλητή της.
Η κ. Μπακογιάννη, λοιπόν, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να εκφράζει αυτό το 40%, μιλώντας ως επικεφαλής μιας άτυπης οιωνεί εσωκομματικής τάσης. Και ως τέτοια θα εκφράζει τις απόψεις της, επιχειρώντας να εκπροσωπήσει τη λεγόμενη "φιλελεύθερη πτέρυγα" του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών να ετοιμάζει περιοδείες ανά την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Κρήτη και την Ευρυτανία (τα δύο "κάστρα" της) προκειμένου να ευχαριστήσει όλους όσοι την ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου. Φυσικά, δε θα αρκεστεί στις ευχαριστίες. Θα βγάζει λόγους και θα εκφράζει τις πολιτικές απόψεις της.
Επί παραδείγματι, η κ. Μπακογιάννη είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την άποψή της για το γερμανικό μοντέλο, υπέρ του οποίου είχε εκφραστεί εδώ και χρόνια. Δεδομένης, όμως, της αντίδρασης του Αντώνη Σαμαρά στα σχέδια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το νέο εκλογικό σύστημα μάλλον θα είναι η πρώτη εστία εσωκομματικής σύγκρουσης στη συντηρητική παράταξη…

Δημοσίευση σχολίου

 
Top