GuidePedia

0
Ο Τούρκος βουλευτής Τσαβούσογλου αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο Τούρκος βουλευτής Μεβλούτ Τσαβούσογλου διορίστηκε σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον σοσιαλιστή Ισπανό Λουίς Μαρία ντε Πουίγκ.
Είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής της Τουρκίας αναλαμβάνει το ευρωπαϊκό αυτό αξίωμα....«Είμαι υπερήφανος που είμαι ο πρώτος Τούρκος που προεδρεύει αυτής της συνέλευσης», δήλωσε και προσέθεσε: «Είμαι επίσης ο πιο νέος και ο πιο φαλακρός».
Κατά την ομιλία του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο ο Τσαβούσογλου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Αϊτή και στη συνέχεια καταδίκασε την τρομοκρατία.
«Αισθανόμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι από ποτέ», σημείωσε επίσης.
«Εδώ και δύο χιλιετίες, η Τουρκία είναι μια γέφυρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης, από την παγωμένη γη της Αρκτικής ως τις ηλιόλουστες ακτές» των χωρών του νότου, προσέθεσε.
Βάσει συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ο Τσαβούσογλου εξελέγη χωρίς αντίπαλο για διετή θητεία.
Ο Τσαβούσογλου, ιδρυτικό μέλος του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προεδρεύει επίσης από το 2007 της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top